НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако посещавате хотели, трябва определено да знаете това!

Ако посещавате хотели, трябва определено да знаете това!

0
Ако посещавате хотели, трябва определено да знаете това!
Ако посещавате хотели, трябва определено да знаете това!

Евтините хотели са удобно място за пренощуване в чужд град. Не всеки може да си позволи апартамент в 5-звезден хотел и няма смисъл да се плащат огромни суми за 1 нощ. Но независимо от спестяването, има един огромен недостатък при такива хотели – те нямат почти никаква охрана, максимум един охранител на входа. Ето защо сте изправени през проблема как да се предпазите от крадци, особено ако имате ценни неща с вас – лаптоп, камера, скъп телефон и т.н.

По принцип ключалките в такива хотели не са много надеждни и често – крадците имат свои собствени ключове от недобросъвестния персонал. Да не спите цяла нощ, за да имате време да реагирате при проникване в стаята, не е решение. След натоварен ден, независимо дали става дума за път, екскурзия или бизнес среща, сънят е много важен.

Някой умен човек е измислил оригинален изход от ситуацията. На дръжката на вратата трябва да сложите чаша и още една върху нея. При най-малкото движение на дръжката, те ще паднат и ще предизвикат шум. Това ще изплаши крадеца и ще даде сигнал на госта. Методът работи и е многократно проверяван.

Вижте още: Магия, уроки, проклятие! Признаци на външно негативно въздействие

И все пак – още от вечерта разберете номера, на който да се обадите в случай на авария, и  сложете телефона си така, че само с едно движение да натиснете бутона за повикване. Винаги носете малко, но мощно фенерче със себе си – оставете го под възглавницата. Ако някой влезе в стаята – незабавно светнете в лицето му. Обикновено това е достатъчно, за да объркате крадеца и той няма да ви види.