НАЧАЛО ЗДРАВЕ Имате ли здравословен проблем? Погледнете по-добре лицето си!

Имате ли здравословен проблем? Погледнете по-добре лицето си!

0
Имате ли здравословен проблем? Погледнете по-добре лицето си!
Имате ли здравословен проблем? Погледнете по-добре лицето си!

Разберете дали имате здравословен проблем, като обърнете по-голямо внимание на лицето си!

Много хора всеки ден гледайки се в огледалото, виждат акне, бръчки и торбички под очите. Но това, което повечето хора не знаят е, че много от промените в тялото им може да са признаци на сериозно заболяване. Погледнете внимателно лицето си и разберете дали сте здрави.

Чело

Кожата на челото ви е плътна, бледа или зачервена? Това може да означава, че вашият метаболизъм функционира неправилно. Челото сигнализира за наличие на проблем с черния дроб, който е отговорен за освобождаването от токсините в тялото. Той може да бъде индикация, че жлъчният мехур не работи правилно.

Слепоочие

Ако областта около слепоочието е червена или подута, това може да е знак, че бъбреците ви са претоварени. Тези кожни проблеми се появяват, когато токсините се натрупват в организма, но могат да бъдат предизвикани и от консумацията на твърде много преработени храни.

Горен клепач

Ако вашият далак е здрав, вашите горни клепачи и областта над тях ще бъдат светли и бодри. Далакът е отговорен за поддържането на здрава имунна система чрез съхраняване и производството на бели кръвни клетки. Ако горните клепачи изглеждат подути, червени, или просто различни от обикновено, това може да означава, че далакът ви не работи правилно и трябва да посетите лекар възможно най-скоро.

Торбички под очите

След дълга нощ и недоспиване, много хора се събуждат с тъмни кръгове под очите. Ако тези кръгове не изчезват, когато спите достатъчно, трябва да се замислите. Когато се появяват бледи или сиви кръгове под очите, това може да е знак, че нещо не е наред с бъбреците ви. Ако наистина имате торбички под очите, могат да са признак на стрес. Системното недохранване също предизвиква торбички под очите.

Горната част на бузите и скулите

Хората, страдащи от обезцветяване на кожата, разширени пори или атония (загуба на мускулна сила), могат да имат белодробни проблеми. Това често се случва с пушачите.

Долната част на бузите.

Обезцветяване в тази област показва, че храненето е твърде обилно и че стомахът е претоварен. Ако това е придружено от атония, може да означава, че човекът има проблем с обмяната на веществата. Подуването и пъпките в тази област са силна индикация, че човек има непоносимост към някои храни.

Горната част на носа и ноздрите

Дълбоките гънки или подуване на носа може да показват дисфункция на щитовидната жлеза. От друга страна, подуването около ноздрите е често срещан проблем сред пациентите с бронхиална астма. Зачервяването около ноздрите може да покаже бронхиална инфекция. Във всеки случай, ако забележите, че носът ви изглежда по различен начин, това може да означава, че белите дробове не работят правилно.

Върхът на носа

Това всъщност не е само козметичен проблем и може да сочи заболяване на сърцето. Ако забележите, че носът ви е постоянно червен, консултирайте се с вашия лекар възможно най-скоро.

Областта между горната устна и носа

Стресът може да причини кожни проблеми и малки бръчки под носа. Физическият стрес също влияе на нивото на хормоните, което променя нивото на естрогена и функционирането на репродуктивните органи. Този хормонален дисбаланс се отразява на външния вид.

Вижте още: Отървете се от високото кръвно налягане с тази рецепта!

Устни

Устните ви могат да ви кажат дали имате проблеми с тънките черва. Първите признаци са херпес, афти и обезцветяване. Ако долната устна е подута, това може да означава, че червата ви не работят правилно. Ако устните ви са бледи, това може да означава лошо кръвообращение. Промените в устните също могат да бъдат признаци за проблеми с далака, жлъчния мехур, черния дроб или дебелото черво.

Брадичка

Жените често развиват акне по брадичката през втората половина на месечния си цикъл. Това се дължи на промяната в нивото на хормоните. Но петната и бръчките тук също могат да показват, че някои органи функционират неправилно. При мъжете една удължена брадичка може да бъде знак за разширена простата.

Както можете да видите, лицето може да разкрие нашето здравословно състояние. Струва си да се оглеждате всеки ден в огледалото и да не игнорирате предупредителните знаци.