НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да различавате естествената кожа от изкуствената?

Как да различавате естествената кожа от изкуствената?

0
Как да различавате естествената кожа от изкуствената?
Как да различавате естествената кожа от изкуствената?

Избирайки кожа, ние винаги мислим дали продавачът ни заблуждава, представяйки ни фалшив за естествен материал, или наистина ни предлага нещо автентично и качествено. Много е важно да се гарантира истината чрез определяне на автентичността на кожения продукт. Как да направите това?

Един от най-ефективните и най-популярните методи е да докоснете материала с пръста си. Естествената кожа се затопля незабавно от докосването ви. Фалшификацията ще остане студена. Ефективността на този метод се увеличава при хладно време.

Също така е много важно да погледнете необработената част от материала. Можете да го намерите, например, в близост до шефовете на обувката. Фалшификата на това място ще има характерния слой на филмово покритие. Възможен вариант е върху изкуствената кожа да има друг залепен плат. Естествената материя е съставена от един слой, плътен и достатъчно дебел.

Вижте още: Стари стъклени обувки: Идеи какво да правите с тях

Също така е добре да проверите кожата при контакт с влага. Нанесете няколко капки вода върху съмнителната кожа. Реалната материя абсорбира водата и става малко по-тъмна. При фалшивия материал водата незабавно изтича.

Както можете да видите, е много лесно да разберете качеството и степента на естественост на кожения продукт. Както се казва, предупреждението означава предпазване! Бъдете бдителни!

Споделете статията с приятелите и близките си!