НАЧАЛО ЗДРАВЕ Носенето на сутиен може да е вредно за вашето здраве!

Носенето на сутиен може да е вредно за вашето здраве!

0
Носенето на сутиен може да е вредно за вашето здраве!
Носенето на сутиен може да е вредно за вашето здраве!

Почти всяка дама носи сутиен всеки ден, някои жени дори и вечер. Има много форми, нюанси и размери. Въпреки това, всъщност не се нуждаете от сутиен, за да направите гърдите си по-съблазнителни.

Много хора не знаят, че притискането на гърдите със сутиен често може да има отрицателно въздействие върху привлекателността на техния бюст, а също и за цялостното им здраве. Ако свалите сутиена точно сега, ще започне да се случва нещо, за което вероятно никога не сте знаели.

1) Размерът на гърдите ви ще се увеличи.

Освобождаването от сутиена ще ви помогне бързо да преминете от B-чашка на C-чашка. Веднага след като спрете да носите сутиен, мускулите на гръдния кош започват да се активират, което в крайна сметка ги уголемява.

2) Гърдите ви получават по-приятна форма.

Много жени вярват, че носенето на сутиен предотвратява увисването на гърдите им. Това обаче не винаги е така. Едно френско проучване показа, че носенето на сутиен може дори да доведе до по-съблазнителна форма на гърдата.

3) По-здрав бюст.

Сутиенът не е толкова лош, но едно френско проучване показа, че носенето на сутиен с грешен размер може да предизвика дискомфорт и недостиг на въздух. Избягването му подобрява притока на кръв и вие ще започнете да използвате все повече своите гръдни мускули. Също така това е по-хигиенично, тъй като потта на тялото се натрупва между сутиена, което прави гърдите ви идеално място за бактерии.

4) Ще се почувствате по-добре.

Много жени харесват усещането, когато след дълъг работен ден най-сетне могат да се върнат у дома и да свалят подплънките си, особено ако са твърде плътни и не много удобни. Сега си представете, че можете да се наслаждавате на това чувство всяка минута, всеки час, всеки ден. Самото усещане е достатъчна причина за повдигането на въпроса за нуждата от сутиен.

5) Смущенията на съня изчезват.

Ако носите сутиен през нощта, може да ви е трудно да заспите. Неотдавнашно проучване показа, че носенето на сутиен през нощта може да наруши съня и да ви накара да спите по-малко, отколкото имате нужда.

Вижте още: Този домашен мехлем лекува буквално всички проблеми с кожата!

6) Спестявате пари.

Стилните сутиени, които седят добре, може да ви струват около 100 долара. Разбира се, има по-евтини видове, но качеството никога не е толкова добро и обикновено трябва да си купите нови скоро след това. С парите, които ще похарчите за сутиени, можете да спестите или да инвестирате в това, от което наистина се нуждаете.

7) Подобрява кръвообращението.

Всеки път, когато сутиенът ви докосне кожата, той притиска кръвоносните съдове и нарушава кръвния поток. Това ви прави уморени, така че вземете модел, с който да се почувствате по-добре.

Разбира се, има ситуации, когато имате нужда от сутиен, например, когато спортувате и гърдите ви са по-големи. Все пак, когато не спортувате, горните ползи трябва да ви накарат да преосмислите отношението си към сутиена.