НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Одеколон, тоалетна вода, парфюм… Каква е разликата?

Одеколон, тоалетна вода, парфюм… Каква е разликата?

0
Одеколон, тоалетна вода, парфюм… Каква е разликата?
Одеколон, тоалетна вода, парфюм… Каква е разликата?

Много хора смятат, че разликата между парфюм и одеколон е само в размера на бутилката и цената. Имената всъщност описват ароматните разлики, при които основата е различна в концентрацията на есенцията, разредена с алкохол и вода. И сега, за повече подробности, вижте картинката.

Одеколон, тоалетна вода, парфюм… Каква е разликата Полезна информация!

Ароматната вода е най-разредената версия на аромата, обикновено с 1 – 3% парфюмно масло, разредено с алкохол. Останалото е вода. Ароматът издържа по-малко от час.

Одеколонът е предимно мъжки аромат. Обикновено е лек, свеж и плодов. Като правило, в одеколона има от 2 до 4%  масло с алкохол, останалото е вода. Ароматът продължава 2 часа.

Вижте още: Изхвърлете старите дрехи: Разрушават енергията ви!

Тоалетната вода обикновено е спрей с 5 – 15% масло, разтворено в алкохол. Ароматът обикновено трае около 3 часа.

Парфюмна вода. Терминът се използва за описание на мъжки и женски разтвори. Съдържа 15 до 20% чист парфюм. Ароматът трае до 8 часа.

Парфюм. Терминът идва от старата латинска фраза per fumum (“през дима”). Това е най-скъпият продукт от всички по-горе изброени. Лек плътен парфюм, който като основа наподобява парфюмната вода, но се състои от 20 – 30% чисто парфюмно масло. Ароматът остава до 24 часа.