НАЧАЛО ЗДРАВЕ Карамфилът и неговите лечебни свойства! Невероятно, но факт!

Карамфилът и неговите лечебни свойства! Невероятно, но факт!

0
Карамфилът и неговите лечебни свойства! Невероятно, но факт!
Карамфилът и неговите лечебни свойства! Невероятно, но факт!

Карамфилът е широко използван в китайската медицина, поради своите лечебни свойства. Тази ароматна подправка може да излекува много заболявания, поради уникалния си състав. Тя съдържа провитамин А (бета-каротин), витамини В, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерично масло и различни минерали.

Съставът на подправката наистина е впечатляващ и всички полезни веществя действат! Благодарение на съветите на моя лекар успях да се отърва от хронично възпаленото ми гърло: той силно ми препоръча всеки ден да дъвча сух карамфил. Чудото се случи: ужасният фарингит, който стана обичаен, най-накрая се оттегли!

Сушеният карамфил има и много страхотни качества. След като разберте за всички тях, със сигурност ще си купите пакетче от тази евтина подправка! Неговата цена е нищо в сравнение с многото лекарства в аптеките, но тази сушена подправка се справя добре с всички проблеми.

Качества на сушения карамфил

Как да използваме сушения карамфил?

  1. За премахване на паразитите

Да се отървете от глистите е много лесно. Просто трябва да дъвчете няколко пъпки от сушен карамфил 30 минути преди ядене! Трябва да го приемате 2 пъти на ден. Но това е силна превантивна мярка, ако не са ви открити глисти. А ако имате, тялото ще бъде напълно изчистено от паразитите след няколко дни.

20% от една сушена карамфинова пъпка е съставена от етерично масло, съдържащо ароматни вещества: евгенол, кариофилен и иланген. Също така в карамфила има огромно количество танини.

Благодарение на своя богат състав, карамфилът е ефективен не само спрямо глисти, но и други патогени, например: стафилококи, дифтериен бацил и дори туберкулозен бацил.

  1. За лечение на устната кухина

Можете спокойно да замените дъвката със сухи пъпки от карамфил! Ако имате навик да дъвчете тази суха подправка всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза, възпаление на венците.

Етеричните масла, които се съдържат в карамфила, ще премахнат лошия дъх и ще пречат да се появява. Това е едно натурално средство, което може да бъде дори и по-ефективно от обичайните, които се продават в аптеки и магазини! А цената на сушената подправка въобще не е обременяваща.

Ако забележите първите признаци на възпалено гърло или болки в гърлото, дъвчете няколко малки парченца. Болката ще изчезне, а болестта – спряна! Лекарство, което може да помогне по всяко време.

  1. За подобряване на храносмилането

Карамфилът спомага за укрепването на храносмилателния процес и подобрява функционирането на храносмилателния тракт. За тази цел трябва да дъвчете 2 пъпки карамфил в комбинация с 1 чаена лъжичка мед 15 минути преди хранене.

Бъдете внимателни, има противопоказания! Ако имате язва стомаха и дванадесетопръстника, както и високо кръвно налягане, този метод не трябва да се използва. Във всички останали случаи се препоръчва. Стимулирането на храносмилателните процеси и нормализирането на метаболизма ще помогне да отслабнете по-бързо.

Също така карамфилът може да лекува колит, газове, ще помогне да се справите с гастрита с намалена киселинност.

Вижте още: Направете си домашна детоксикация – вана за крака, която върши чудеса!

  1. За предотвратяване на рака

В състава на карамфила има еугенол, който забавя растежа на раковите клетки и предотвратява появата на нови. Има научни изследвания по тази тема. В семействата, където вече е ималло болни от рак, подобна профилактика е много подходяща: подправката ще помогне да се подобри общото състояние на организма и да се предотврати сериозното заболяване.

  1. За увеличаване на кръвното налягане

Ако имате ниско кръвно налягане, опитайте да използвате карамфил! Само дъвчете няколко малки сухи пъпки, а ефектът ще бъде по-добър от кафето. Главоболието, което придружава ниското кръвно налягане, сънливостта и замаяността ще изчезнат. Хората с нормално кръвно налягане поянкога също заменят чашата кафе с карамфил. Той не само усилва, но и стимулира имунната система на тялото!

Полезните свойства на карамфилът са впечатляващи! Той може да повлияе успокояващо, като премахне безсънието … Причината е, че ароматната подправка съдържа комплекс от витамини В, които са толкова необходими за нормалното функциониране на нервната система.

loading...
loading...