НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес от джинджифил – разберете повече за неговата употреба!

Компрес от джинджифил – разберете повече за неговата употреба!

0
Компрес от джинджифил - разберете повече за неговата употреба!
Компрес от джинджифил - разберете повече за неговата употреба!

Компрес от джинджифил

Няма по-добър начин за елиминиране на токсините, разтваряне на камъни в бъбреците/жлъчния мехур и лечение на кисти на яйчниците и фиброми.

За компресът се препоръчва използването на плат – за предпочитане марля, потопен в гореща вода с джинджифил.

Ползи за здравето

Тези компреси имат много приложения:

  • стимулират лошата циркулация
  • облекчават болката в гърба, ревматизъм и артрит
  • намаляват подпухналостта и облекчават болката в мускулите
  • лекуват мастит и кисти на яйчниците

Как да направите джинджифил компрес?

Нуждаете се от следните продукти:

  • 120 г свеж корен от джинджифил или 1 супена лъжица джинджифил на прах
  • 1 литър вода
  • голяма тенджера
  • ренде
  • 1 кърпа и 2 марля
  • гумени ръкавици

Вижте още: Сода с лимон – напитка, която освежава и… лекува! Вижте как!

Оставете водата да заври, след което оставете на котлона на по-ниска степен, за да се поддържа постоянна температура. Нарежете джинджифила. Поставете го в памучен плат (марля) и яго завържете с връвка или ластик. Същото важи и за джинджифила на прах. Потопете го във водата. Изключете котлона и оставете за 3-5 минути. Сложете си ръкавиците и внимателно вземете вързопчето. Сега имате литър прясна джинджифилова вода. Време е да нанесете компреса.

Как да приложим компреса?

Всичко, което трябва да направите, е да приложите компреса многократно върху засегнатата област. Потопете марлята в джинджифилова вода. Изстискайте излишната течност. Поставете марлята върху засегнатата област и покрийте с кърпа. Кърпата трябва да е суха. Не забравяйте, че компресите трябва да са горещи, но бъдете внимателни, тъй като изгарянето е последното нещо, от което се нуждаете. Оставете компреса да действа от 3 до 5 минути. Повторете. Поддържайте кожата топла през цялото време. Това се повтаря в продължение на 20-30 минути.

Практикуване

Извършвайте това лечение в продължение на 5-10 минути, в зависимост от Вашето състояние. Повторете няколко дни, докато се подобри състоянието ви. Ако лекувате кисти на яйчниците, следвайте лечението всеки ден в продължение на две седмици. Ако лекувате мастит, прилагайте джинджифиловата вода в засегнатата област три пъти дневно, докато състоянието ви се подобри.

Важно!

Водата не трябва да се кипи и ври. Помнете това, в противен случай джинджифилът ще изгуби свойствата си при по-високите температури. Ако вашата джинджифилова вода се охлади, винаги можете да я затоплите, но никога не позволявайте да заври. Пресният джинджифил е най-добрият вариант за лечение, но джинджифила на прах също действа. Не прилагайте джинджифилови компреси върху бебета, бременни жени и пациенти с рак. Не го използвайте в близост до областта на мозъка или ако болния има треска.