НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Селфи и психични разстройства: Разберете връзката между тях!

Селфи и психични разстройства: Разберете връзката между тях!

0
Селфи и психични разстройства: Разберете връзката между тях!
Селфи и психични разстройства: Разберете връзката между тях!

Днес почти всеки може да признае, че от време на време си прави селфи, независимо дали е с група приятели или е сам. Повечето хора вярват, че това е напълно безобидно. На висотата на славата е наистина безвредно. Въпреки това, когато всичко излезе извън контрол, се оказва, че тази тенденция става тревожна.

Тази продължаваща тенденция е социално приемлива и все повече хора редовно правят селфи, което постват в социалните мрежи. Изследванията обаче показват, че този привидно безвреден акт може да бъде признак на психическо разстройство.

“Двама от трима пациенти, които идват при мен с дисморфогенно телесно разстройство, имат телефони с камера и многократно си правят селфи, което изпращат на сайтове за социални контакти”, казва психиатърът д-р Дейвид Уейл. “Когнитивната поведенческа терапия се използва, за да помогне на пациентите да разберат причините за натрапчивото си поведение и да научат как да се лекуват.

Дисперсивно телесно разстройство.

Дисперсивното разстройство на тялото (ДРT) е психично разстройство, характеризиращо се с обсесивно ориентиране към възприемане на външния вид или недостатъците в него. Тези, които имат ДРT, често изучават външния си вид, сравнявайки го това на другите хора.

Една от историите, които привлече много медийно внимание, е тази на британския тийнейджър Дани Боуман, който бил почти обсебен от правенето на селфи във Facebook и Instagram.

Съгласно зависимостта,

“ДРТ може да накара хората да се чувстват толкова разстроени и засрамени от външния си вид, че се изолират от обществото. По време на цикъла на правене на селфи, Боуман напуска училище и рядко излиза в период от шест месеца. Той също така губи 7 килограма, за да стане по-щастлив и да подобри снимките си. ”

Нарцисизъм.

Проучване, проведено в университета в Охайо, показа, че хората, които правят селфи повече от другите, са нарцистични.

Тези, които имат нарцистично личностно разстройство, обикновено нямат съчувствие към другите, имат необосновано високо самочувствие и отчаяно търсят възхищение от другите.

В допълнение към това хората с по-висока самовлюбеност, прекалено много редактират снимките си, преди да ги публикуват, за да изглеждат много по-добре и по-възхитителни.

Вижте още: Подаръците, които трябва да отбягваме! Носят негативна енергия!

Психопатия.

В допълнение към нарцисизма, едно проучване в Охайо също показва, че селфи снимките са свързани с психопатията. То доказва, че публикуването на безброй селфи снимки е тясно свързано с високия нарцисизъм и психопатия.

В това специално проучване са описани субекти на психопатия, при които липсва емпатия и импулсивност.

Според резултатите от изследването публикуването на по-голям брой селфита е било свързано с психопатия, а редактирането на снимките е свързано с нарцисизъм.

Съгласно психологията днес изследователите обясняват:

“Психопатията се характеризира с импулсивност”, казва водещият автор Джеси Фокс. “Те правят снимки и незабавно ги изпращат в Интернет. Те искат да се видят. Те не искат да губят време за редактиране.”

Други новини:

Ето защо всички полудяха по тези чадъри! Истинска революция в производството на чадъри! Но вижте сами …..