НАЧАЛО ЗДРАВЕ Детоксикация през краката: Погрижете се за здравето си!

Детоксикация през краката: Погрижете се за здравето си!

0
Детоксикация през краката: Погрижете се за здравето си!
Детоксикация през краката: Погрижете се за здравето си!

Много от нас пропускат грижата за краката, въпреки факта, че това са едни от най-важните части на тялото и тяхното здраве трябва да бъде съхранено. Ако имате люспеста кожа или убивате гъбичките по стъпалата с оцет, това не е никак полезно.

Изненадващо, но е много трудно да поддържате хигиена на краката. Тъй като ние сме на крак по цял ден, краката ни поемат голяма тежест.

Въпреки че те все още не са изследвани добре, алтернативните практикуващи смятат, че течността в краката може да се натрупва и да се превърне в токсини.

За щастие има няколко начина да се отървете от гъбичките на краката и да поддържате усещането за свежест през целия ден само с помощта на естествени вещества.

Стъпка 1: Съберете съставките

Ще ви трябват: самозалепваща лента, един лук, глава чесън и вода.

Стъпка 2: Подгответе зеленчуците

Чесънът и лукът трябва да бъдат нарязани. Тези два продукта често се добавят към ястията, за да получат добър вкус. Те имат силни имуностимулиращи свойства и могат да се използват не само в храната.

Ако докосват кожата директно, те могат да отворят порите и да изтеглят токсините от тялото.

Стъпка 3: Добавете зеленчуците

Изсипете нарязаните лук и чесън във вода, можете директно да ги сложите в чайника. Идеята е, че чесънът и лукът във водата развиват антитоксични вещества.

Стъпка 4: Добавете вода

Излейте горещата вода така, че да покрива повърхността на съставките. Загрейте водата, след това изключете котлона и оставете да се охлади.

Стъпка 5: Подгответе лепенката

Водата трябва да се охлади. Сега нанесете водата върху лепенката и се опитайте да не разваляте лепенката.

Стъпка 6: Поставете лепенката

Докато сместа все още не е изсъхнала, трябва да залепите лепенката на крака си и да я оставите за една нощ. Източната медицина възприема краката като микрокосмос на цялото тяло. Можете да повторите този процес на рефлексотерапия, докато не постигнете определения резултат.

Стъпка 7: Обуйте чорап

След като лепенката е поставена, трябва да носите чорап, така че кръвообращението да се подобри. Оставете я за една нощ, за да се абсорбират всички токсини. Сутринта, когато се събудите, можете да премахнете чорапа и лепенката.

Вижте още: Подмладете костите и ставите си с този ефективен природен лек!

Стъпка 8: Премахнете лепенката

Веднага щом махнете лепенката, ще видите, че ще е станала кафява. Този цвят малко може да ви притесни, но това е добър знак.

Повторете този процес, ако е необходимо, за да възстановите свежестта на краката си.

Алтернативен метод за детоксикация със суров лук:

Ако предпочитате по-различен начин за детоксикация, просто нарежете лука и го поставете в чорапа си. Това средство е било използвано в древността и поставянето на суровия лук в чорапа е лекувало симптомите на настинка и грип.