НАЧАЛО ЗДРАВЕ Здрави ли са бъбреците ви? Потърсете тези симптоми!

Здрави ли са бъбреците ви? Потърсете тези симптоми!

0
Здрави ли са бъбреците ви? Потърсете тези симптоми!
Здрави ли са бъбреците ви? Потърсете тези симптоми!

Бъбреците играят жизненоважна роля за здравето, но трудно можете да разберете, че нещо не е наред с тях. Това са вътрешни органи, а хората рядко знаят как точно функционират те. За да са здрави бъбреците, трябва да потърсите симптоми, като:

Проблеми с уринирането

Състоянието може да включва нуждата да ставате през нощта и да имате силно желание да отидете в тоалетната в комбинация с неспособност, както и тъмна, пенеста или кървава урина. Може да имате болка или парене при уриниране.

Оток

Подуване на корема, причинено от задържане на течности. То най-често се среща в краката и глезените, но може да включва лицето, ръцете и други области.

Умора

Ако сте уморени през цялото време, колкото и да си почивате, може да имате анемия. Нарушената бъбречна функция допринася за анемията.

Замайване и проблем с концентрацията

Това може да е страничен ефект от анемията и силно се препоръчва да потърсите медицинска помощ.

Болка в гърба без известна причина

Ако имате болки в гърба и не знаете защо, причината може да е бъбречни проблеми. Това важи особено за болките в долната част на гърба.

Сърбеж и други кожни проблеми

Сърбеж, необясними обриви и други кожни проблеми могат да бъдат причинени от бъбречни заболявания. Кожата е най-големият орган в тялото и има важни функции за посредничеството на връзката на тялото с външния свят. Вземете на сериозно симптомите на кожата.

Дъх на амоняк

Бъбречната болест причинява на организма неправилно унищожаване на отпадъците, което води до излишък на урея в кръвта. Това може да доведе до факта, че уреята се разтваря в слюнката, което води до миризма на амоняк по време на дишане.

Гадене или повръщане

Когато бъбреците не вършат работата си, в тъканите започва да се натрупват вредни отпадъци. Когато отпадъците се забавят, тялото отчаяно намира начин да ги премахне. Един от резултатите може да е повръщане. Необяснимото гадене и повръщане са добри причини за проверка.

Усещане за студ през цялото време

Това може да бъде или симптом на анемия, или треска. Както бе отбелязано по-горе, бъбречната болест допринася за анемията. Ако е свързана с инфекция, може да доведе до повишаване на температурата.

Вижте още: Подмладете костите и ставите си с този ефективен природен лек!

Неравномерно дишане

Затрудненото дишане може да бъде причинено или от повишаване на течността в белите дробове, или от анемия. Бъбречната болест може да причини и двата проблема. Проблемите с белите дробове винаги са сериозен проблем и трябва да бъдат проверени от лекар.

Не позволявайте на вашите бъбречни заболявания да ви завладеят. Бъдете внимателни към симптомите и ги “хванете” на ранен етап.