НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома

10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома

0
10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома
10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома

Щастието в дома зависи не само от положителното отношение на собственика. Има вещи, които привличат късмета и благополучието.

1. Подкова
Според народните вярвания тя носи здраве и късмет. Смята се, че късметът винаги е на кон, а конят се нуждае от подкова. Правилното поставяне на подковата е много важно. При избор на добро място, в дома винаги ще има щастие и благополучие, а болестите, бедите и нещастието ще отминават този дом.

За да активирате амулета, трябва да “разходите” подковата из цялата къща, да й покажете местоположението на стаите и да поискате защита и благополучие.

2. Чесън
Най-вероятната причина за неблагополучието в дома ви са злите духове. Чесънът предпазва от лоши сили, от уроки и магии, от ухапване от змии, от болести и самодиви. Изчиства негативната енергия.

За да се прочисти дома, се закача на скрито място близо до тавана. Използването на чесън в храната увеличава имунитета и отстранява отрицателното въздействие на недоброжелателите.

3. Мед
Ако искате в дома ви доброто да бъде в изобилие, натрупайте запаси мед. Според народните вярвания, с помощта на мед можете да привлечете към себе си харесалия ви човек.

Както хората казват: “Медът е богатството в къщата”. Пресният мед се изсипва в красива чиния със шарка, като се изричат хубави думи: “Вземете мед, скъпи мой, нека къщата е защитена от беди и да цари щастие и просперитет.”

4. Ябълки
По правило, щом имате ябълките в къщата – ще имате изобилие от всичко. Със своята свежест те ще ви осигурят добро настроение и няма да ви оставят тъжни. Положителната енергия, която събират през лятото, прониква в къщата и я почистват на всички енергийни нива.

Една хубава ябълка, поставена в красива купа, върху хубава покривка с панделка, приканва щастието в къщата.

5. Икона
За православните, иконата е силен пазител и помощник. Пред нея се молят за здраве, съвет и закрила. Иконата в жилището трябва да е поставена на правилното място, да се отнасяме към нея с почит и внимание и тогава тя ще ни донесе мир и покой.

Иконата ще бъде вашият верен приятел, а в трудна ситуация ще ви утеши и успокои. Основното нещо е да се обръщате с цялото си сърце към иконата вместо да я използвате, за да утоли вашите нужди.

Вижте още: Чугуненият тиган ще блесне с помощта на този трик!

6. Безопасна игла
Най-разпространеното лекарство за злото око е безопасната игла. Тя носи в къщата не само просперитет, но и здраве на обитателите й. Лошите мисли често попадат в жилището от неканени гости и понякога е много трудно да се отървете от тях.

За да активирате силата на иглата като защитен аулет трябва да се нагрее над огън, да се измие под течаща вода и за една нощ да се посипе със сол и черен пипер. Сутринта с молба за закрила, иглата се забожда над входната врата на дома, така че да не се вижда. Трябва само да внимаваме иглата винаги да е закопчана, в противен случай губи магическата си сила.

7. Камбана
Мелодичното звънене на камбаната е в състояние да върне настроението в къщата, да отблъсне всички зли духове и да се противопостави на лошите помисли. Народът счита, че е най-добре камбанката да бъде сребърна или желязна. Звънът ѝ трябва да е чист и приятен, а не дразнещ.

За да активирате амулета, просто закачете камбаната на място, където често ще звъни. Заслушайте се в звука й. Ако мелодията се промени, ако стане тъжна или дори спре, трябва да смените камбаната, тъй като е събрала твърде много негативна енергия.

8. Сапун
Символът на чистотата и здравето е обикновеният сапун. Много ритуали се свързват с него, въпреки че малцина знаят за тях.

За да се активират защитните сили на сапуна вземете две парчета от него, измийте ръцете си до лактите като произнесете думите: Както водата и пяната отмиват мръсотията, така и сапунът да защити моят дом от болести, от скандали, от уроки, от лоши мисли и думи.” Опаковани в красива кутийка, едното парче сложете в банята, а другото в тоалетната.

9. Свещи
Восъчните свещи са силен талисман, който носи просперитет на дома във всички сфери. Нито една къща не бива да остава без свещи, тъй като те са символ на светлина и мъдрост.

Запалете свещ и обиколете къщата, без да изпуснете нито един ъгъл. Помолете се за закрила, светлина и топлина, в дома и в душите. Остатъка от свещта поставете пред иконата или на изток в къщата.

10. Огледало
Кръглото огледало в дървена рамка е най-доброто средство за защита. В дом, където има хармония и взаимно разбирателство, то приема положителната енергия и я връща стократно. Не заставайте пред огледалото-амулет в лошо настроение. Не се карайте и не изричайте лоши думи пред него.

Най-добре е жена да активира защитните способности на огледалото. Напръскайте чиста кърпа с любимия си парфюм и избършете с кръгови движения повърхността. За през нощта поставете пред огледалото красив съд с дребни предмети, например монетки за богатство, гребен за красота, семейна снимка за благополучие и се помолете за закрила.