НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 11 признака, че сте заобиколени от хора с негативна енергия

11 признака, че сте заобиколени от хора с негативна енергия

11 признака, че сте заобиколени от хора с негативна енергия
11 признака, че сте заобиколени от хора с негативна енергия

Постоянно сме заобиколени от емоционална енергия. Начинът, по който взаимодействаме и общуваме с хората, оказва значително влияние върху живота ни. Но дали този ефект е положителен или отрицателен, до голяма степен зависи от емоционалната енергия около нас. Всеки човек носи нещо в себе си и колкото по-позитивни са хората, които пускаме в живота си, толкова по-позитивен, енергичен и положителен става той. Ако вашите взаимоотношения са свързани с отрицателна енергия, това със сигурност ще ви причини безпокойство, депресия и чувство за изолация. Такива хора в околната среда се наричат ​​токсични. Понякога дори е трудно да ги разпознаете веднага.

1. Те ​​въплъщават песимизъм
Токсичните хора не виждат нищо добро в нито една житейска ситуация, дори и в най-окуражаващата. Слънчев и топъл ден ще бъде дъждовен в очите на песимиста, а в противоположното е почти невъзможно да го убедите.

2. Те са постоянно в образа на жертва
Това е пряко свързано с вечния песимизъм. Тези хора винаги страдат и отказват да повярват, че могат да променят нещо към по-добро. Те са жертви във всичко, дори ако самите те са инициаторите и провокаторите на всяка ситуация. Такива хора напълно отказват да поемат отговорност. Вие винаги сте грешни, а пострадалите са винаги те.

3. Те никога не намират време за вас
Токсичните личности са ходещо оправдание и има една постоянна причина, поради която те не са в състояние да направят нищо. Независимо от това, те постоянно изискват да изразходвате енергията си върху тях и се обиждат ако откажете. Не забравяйте, че положителните отношения винаги са двупосочни, а не еднопосочни.

4. Те се възползват от вас най-безсрамно
Токсичните хора винаги искат нещо от вас. Те могат да ви използват във всеки аспект от живота ви, дори и за най-дребните детайли. Те ще ви ласкаят и подкрепят, за да получат това, което искат и никога няма да правят нищо безплатно и безкористно.

5. Те непрекъснато се оплакват и мрънкат
От устата на токсични хора е малко вероятно да чуете весели и оптимистични думи. Те винаги намират нещо, за което да се оплакват. Ако времето е топло и слънчево, те ще се оплакват от прекомерно потене или слънчево изгаряне. За тях винаги всичко е лошо. Между другото, най-вероятно те са неудовлетворени от отношенията си с вас.

6. Близостта с тях ви изтощава физически и емоционално
Приятелството е положително преживяване, а от отношенията човек трябва да очаква положителни емоции. Всяко взаимодействие трябва да донесе радост и вдъхновение. Но токсичните хора емоционално ви изтощават, лишават ви от вътрешен баланс и хармония и буквално започват да изсмукват енергията от вас.

7. Те се стремят да ви променят
Те не виждат нищо добро в света около тях и във вас. Те няма да харесат вашата прическа, стилът ви на обличане, хобито ви и изобщо вас като личност. Разбира се, те ще се опитат да ви променят и по всякакъв начин да ви въздействат в това отношение.

8. Те разпространяват клюки
Не бъркайте клеветата и обмена на информация. Токсичните хора са склонни на първото. Когато чуете негативи по адрес на трети лица от някой от вашия кръг, бъдете внимателни – така се разпознават токсичните хора.

9. Вие също се чувствате депресирани и песимистично настроени около тях
Понякога симптомите на това, че сте заобиколени от токсични хора с негативна енергия възникват от вътре. Ако вие от положителна, оптимистична личност се превръщате в песимистична и тревожна, рискувате вие самите да се превърнете в токсични.

10. Положителните взаимоотношения в живота ви се разрушават
Когато непрекъснато сте заобиколени от негативно въздействие от околните токсични хора, бъдете подготвени за факта, че всички ваши благоприятни и приятелски връзки ще бъдат разрушени. Ще започнете да забелязвате, че другите хора просто ви избягват, тъй като вие самите сте се превърнали в източник на негативизъм и депресия.

Вижте още: Стои ли пред вас енергиен вампир? Разберете сега!

11. Те ​​излъчват ревност и завист
Завистта е абсолютно човешка емоция и понякога всички ние я изпитваме. Независимо от това, ревността и завистта на токсичните хора няма да ви накарат да чувствате щастие и радост, без значение колко добър е животът ви. Токсичен и завистлив човек винаги ще бъде мрачен около вас и това ще ви направи потиснати и притеснени.