НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Баща и син – 16 съвета за добро наследство! Прочетете тук!

Баща и син – 16 съвета за добро наследство! Прочетете тук!

0
Баща и син - 16 съвета за добро наследство! Прочетете тук!
Баща и син - 16 съвета за добро наследство! Прочетете тук!

Баща и син – връзката между тях е нещо важно, но не достатъчно насърчавана и разглеждана в обществото, в което живеем. И ако в миналото децата са живеели в по-тясна връзка с родителите си и са им помагали в ежедневната работа, като по този начин са научавали от тях всичко, необходимо за живота, то днес, за съжаление, връзката между деца и родители се къса по-рано и по-лесно.

Причината донякъде е в постоянната заетост на възрастните, които отиват на работното място, докато децата им са на детска градина или училище.

Но бащата трябва да отделя време, за да научи децата си на нещо полезно и да предаде своите ценности на следващото поколение!

Вижте още: Правилно отделяне на сина от майката! Трябва да прочетете това!

Тук се събрани най-важните умения, които един баща трябва да предаде на сина си. Те могат да ви звучат нелепо, смешно или остаряло, но помнете: бащата е човекът, който може и е добре да вложи тези ценности в своя син. По този начин ще изградите в наследника си по-голяма увереност; ще го научите да бъде лидер и защитник.

 1. Да бъде джентълмен. Винаги отваряй вратата пред жена, помагай ѝ с багажа, подай ръка.
 2. Почитай родителите си. Уважавай майка си и баща не поради успеха или работата, която имат, а просто защото те са твои родители и са те отгледали.
 3. Уважавайте нежния пол. Не забравяйте, че всяка жените са чувствителни и имат свой собствен начин на мислене и светоусещане, различен от този на мъжете.
 4. Бъди честен. Човек винаги трябва да живее в истината и да се стреми към истината.
 5. Бъди отговорен. Винаги изпълнявай това, което си обещал на другите. Ако няма начин да спазиш думата си, по-добре се извини и се постарай следващия път да си я изпълнил.
 6. Работи здраво. Работата е необходима за воденето на смислен и продуктивен живот. Работата изгражда самодисциплина. Тя помага както на тялото, така и на ума.
 7. Знай, че когато говориш на публично място има голяма сила в думите.
 8. Чети хубави, качествени книги. Всички добри и умели лидери четат много.
 9. Спортувай. Синът е добре да придобие умения в индивидуален спорт, в тимов по двойки и в спорт, където се играе в голям отбор.
 10. Да умееш да ползваш основните инструменти – чук, трион, гаечен ключ, отвертка.
 11. Грижи се за себе си. Да може да глади ризите си, да умее да върши домакинска работа.
 12. Контролирай финансите си. Всеки човек трябва да знае как правилно да управлява спестяванията си.
 13. Изпълнявай обещанията, които даваш.
 14. Обличай се като истински мъж – панталони, яке, риза, вратовръзка, колан, чорапи. Научете го да избира подходящите дрехи според случая.
 15. Не отказвай да дадеш помощ – да носи тежките неща или да откликне при молба.
 16. Справяне по правилен начин с пораженията – това би го подготвило как да реагира и приема потенциалните провали и загуби за в бъдеще (като например в работата или взаимоотношенията).