НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Добре поддържаната жена – 7 основни правила

Добре поддържаната жена – 7 основни правила

Добре поддържаната жена - 7 основни правила
Добре поддържаната жена - 7 основни правила

Добре поддържаната жена винаги доставя удоволствие, когато мине покрай нас, нали? И във времето, което живеем, изискванията налагат определена доза старание и усилия от страна на нежния пол, непознати за древни времена. Всяка млада дама се опитва по всевъзможен начин да подчертае достойнството си и умело да прикрие недостатъците си.

Какви са съвременните правила на добре поддържана жена?

Правило 1: Чистата коса е ключът към успеха

Мръсната коса е била на голяма почит най-вече през 18-ти век, когато модата е била да ходят с огромни прически на няколко „етажа”, перуки, да се окичват с пера и сухи пеперуди. Тези перуки издържали по няколко месеца и не изисквали почти никаква поддръжка, освен че прахът около тях се веел като от вентилатор. В днешно време пърхота, спластената коса, нацъфтелие краища се считат за нещо обтлъскващо. Ако бабите ви казваат, че миенето на косата всеки ден е лошо и че може да ви окапва поради тази причина, това не може да се обяви като закон. Старайте се да не прекалявате със спрея или гела за коса, особено когато си правите прическа за даден повод, в противен случай ефектът може да се превърне в дефект и визията ви да бъде по-скоро отблъскваща.

Добре поддържаната жена - 7 основни правила

Правило 2: Не се гримирай като мим

Лицето е визитна картичка на човек, а грижата за него изисква време, усилия и пари. Първо, внимавайте за количеството грим, което ползвате. Комбинацията от сини сенки и червено червило може само да уплаши противоположния пол и да предизвика объркване в останалата част от човечеството. Фон дьо тенът също не трябва да е много тъмен, в противен случай разликата между шията и лицето ще ви направи клоун (така че не забравяйте да „гримирате” шията си, когато използвате го нанасяте). Друго, което е важно – не правете много физиономии, докато се гримирате. Колкото по-малко си бръчкате челото, докато си нанасяте спирала, толкова по-добре ще изглеждате за в бъдеще. Опитайте се да си правите масаж на лице, за да се отървете от бръчките. Трето, не забравяйте редовно да почиствате кожата, за да избегнете появата на различни видове обриви. Изпълнявайки всички тези правила, можете да имате безупречна кожа и перфектен грим, като следвате правилата на добре поддържаната модерна жена.

Правило 3: Поддръжка на ръцете и маникюра

Чистите, добре поддържани ръце могат да бъдат само плюс за всяко момиче. Не става дума само за ноктите. Твърде дългият маникюр не е особено практичен и удобен. Ето защо, ако често вършите домакинска работа, не си пускайте твърде дълъг маникюр;  безмислено е да си направите красив маникюр, който обаче ще пречи в личния живот, и в работата. В допълнение към грижата за ноктите (би било хубаво да се направят и вани за укрепване на нокътната плоча), не забравяйте да се погрижите и за кожата на ръцете, защото е изключително приятно да докоснеш меки, нежни ръце.

Вижте още: 16 правила на етикета, които нарушавате със сигурност всеки ден!

Правило 4: Отървете се от тигровите кожи в гардероба

Ако искате да достигнете високи позиции, а не да си останете на едно посредствено или начално професионално ниво, то тогава дори и в най-смелите си сънища не слагайте дрехи с леопардов десен! Дори и от глава до пети да сте добре поддържани, такова облекло няма да ви даде сериозен вид. Освен това внимателно избирайте цветните принтове на дрехите ви. Те трудно излизат от мода, но трябва да внимавате какви комбинации ще правите. Ето защо, можете да облечете цветна рокля, за да отидете в магазина за хляб, както и за разходка. Освен това, не трябва да купувате всички промоционални продукти – това че даден артикул е намален, не означава, че ще ви е удобен или необходим. По-добре е да имате няколко наистина добри качествени дрехи в  гардероба, отколкото да бъде препълнен с неща, които не са достатъчно представителни и хубави.

Добре поддържаната жена - 7 основни правила

Правило 5: Носете токчета

За съжаление, не всички можем да издължим краката си. Затова се старайте да носите токчета с височина до 5 см, за да изглеждате визуално по-стройни и високи. Ако не можете да се похвалите с глезените, не се фокусирай върху тях. Това не означава, че трябва да се криете зад дълги поли, стигащо до земята или зад широки панталони. Изберете оптималната дължина на дрехите си, както и добри, удобни обувки за всеки ден. Спомнете си, че тигровите чорапогащи не са най-добрия избор? Към коша за боклук добавете чорапогащите с кристали, пайети, лурекс, със странни и твърде шарени мотиви,разкъсани и на мрежа.

Правило 6: Изберете хубав парфюм

Парфюмът, който си слагате за работа, може да предизвика неприятно усещане в хората около вас. Той може да е чудесен акцент, който да придаде увереност на една дама и да привлече обекта на вашето внимание. Но ако сте привърженик на твърде сладките аромати, опитайте се да си пръскате колкото е възможно по-малко. Не забравяйте, че живеете сред хора. Правилата на добре поддържана жена изискват от нея да ухае лек и приятен аромат.

Правило 7: Бъдете уверени и се усмихвайте

Красивата усмивка може да завладее всички хора и да допринесе с добро настроение на приятелите и семейството. Не забравяйте обаче, че зъбите трябва да блестят от белота, да са прави и чисти. Свежият дъх също е важен фактор.

Добре поддържаната жена - 7 основни правила

Ако спазвате всичко това, то вие се поддържате добре от глава до пети. Обличайте се скромно, но с вкус, избягвайте твърде голямата шарения, грижете се за косата, лицето и ръцете си, ходете редовно на зъболекар и пийте зелен чай. Ще изглеждате като кралица и ще доставяте удоволствие за околните, когато ви поглеждат. Правилата на добре поддържана жена предполагат елементарна грижа към себе си, здравето и доброто настроение!