НАЧАЛО ЗДРАВЕ Задържане на течностите – причини и лекуване на организма

Задържане на течностите – причини и лекуване на организма

0
Задържане на течностите - причини и лекуване на организма
Задържане на течностите - причини и лекуване на организма

Задържане на течностите и подуване са състояния, с които повечето от нас са се сблъсквали. Но те не са нищо повече от “навика” на тялото ви да задържа течности в тъканите.

Това причинява сериозен дисбаланс на течности в тялото и може да доведе до определени здравословни проблеми. Вашето тяло има способността да регулира нивата на течности, но понякога проблемът е много по-дълбок, отколкото си мислите.

Калиев дефицит

Калият спомага за поддържането на оптимален баланс на течностите в тялото. Всеки недостатък ще доведе до задържане на течности и дисбаланс. Това ще окаже отрицателно влияние върху функцията на вътрешните ви органи.

Дефицит на магнезий

Магнезият е важен за цялостното ви здраве. Той участва в много функции на тялото и трябва да приемате минимум 200 mg от този минерал всеки ден. Увеличете приема на магнезий, за да предотвратите задържането на течности. Яжте повече спанак, цели зърна, авокадо, сушени плодове и ядки.

Дефицит на витамин В6

Липсата на витамин В6 може да доведе до задържане на течности. Яжте повече пиле, банани, шам-фъстъци, картофи, слънчоглед и риба тон.

Вижте още: Разберете как благодарността влияе на живота ви!

Дехидрация

Пийте много вода, в противен случай тялото ви ще трябва да задържи вода, за да “оцелее”. Това причинява подуване и дискомфорт.

Преработени хранителни продукти

Натрият и захарта в преработените храни са една от най-честите причини за оток.

Натрий

Натрият се намира в почти всяка храна, която ядете. Високият натриев прием и недостатъчният прием на вода водят до задържане на течности. Въздържайте се от солта, за да предотвратите риска от този проблем.

Допълнителни съвети

Бъдете по-активни. Това ще спомогне на мускулите ви да елиминират излишните течности и да стимулират кръвообращението. Повдигнете краката си на леглото, за да намалите подуването. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци. Носете по-свободно облекло, за да осигурите нормално кръвообращение.