НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Да отидеш на гости с празни ръце? Не правете това никога повече!

Да отидеш на гости с празни ръце? Не правете това никога повече!

0
Да отидеш на гости с празни ръце? Не правете това никога повече!
Да отидеш на гости с празни ръце? Не правете това никога повече!

Днес сме ви приготвили няколко прости правила при ходенето на гости, които не всеки знае!

Проблемът с гостоприемството е познат на всеки от нас. За съжаление, не винаги хората, които идват при нас са добре дошли и са искрени. Мнозина си позволяват да направят посещението си по-късно и дори без покана. Възрастните, които влизат в дома на някой друг с празни ръце, знаейки, че там има малко дете – като цяло, са отделен разговор.

Отидете на гости с нужната нагласа. За да не изглеждате невежи, следвайте тези прости съвети!

Никога не ходете на гости с празни ръце

Дийпак Чопра в книгата си “Седемте духовни закона на успеха” обяснява защо не може да допуснете нещо подобно: “Едно от най-полезните неща, които ме научиха като дете и на които уча децата си, е никога да не ходя в дом с празни ръце и без подарък.“

Можете да си кажете: “Как мога да дам на другите, ако в момента съм в по-голяма нужда?” Можете да донесете цвете. Едно цвете. Можете да донесете бележка или картичка, която ще изкаже вашите чувства към лицето, с което сте се свързали. Можете да донесете комплимент. Това подобрява настроението.

Вземете решение да давате навсякъде, където и да отидете и на всеки, който виждате. Колкото повече давате, толкова повече доверие и благодарност ще получавате.”

“Да отидем у някого”

В ерата на мобилните телефони, компютрите и таблетите е просто непристойно да посетите човек без предупреждение. Дори ако ви се струва, че сте невероятно близки.

Съвременният живот диктува условията: в 21-ви век никой не иска да губи ценно време за всички свои близки.

Точността е учтивост не само за царете

Не карайте добродушните домакини да ви чакат. Уважаемият гост може да закъснее няколко минути. Ако човек е значително закъснял, тогава при пристигането си, не е необходимо да казва на всички причината за закъснението. Също така, не е необходимо да поздравявате всички гости един по един в разгара на празника.

При посещение на бебе

Ако имате желание да посетите семейство с малко дете, трябва първо да се уверите, че е уместно. Поговорете с родителите и изясните кога е възможно да ги посетите.

Вижте още: Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

Всеки възрастен трябва да разбере, че режимът на бебето е различен от този на възрастния. Също така, не можете да правите подобни посещения, ако в момента имате симптоми на остри респираторни инфекции или настинки. Не забравяйте, че е непристойно да посетите детето с празни ръце!

Изпращане на домакините

Тръгвайки от гостоприемната къща на собствениците, посетителите трябва сами да отворят вратата, така че да не остава впечатление, че биват изгонени през вратата.

Придържате ли се към тези неизказани правила? Не забравяйте да споделите статията с приятелите си!