НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Направете корекция в менюто си вечер и ще отслабнете!

Направете корекция в менюто си вечер и ще отслабнете!

0
Направете корекция в менюто си вечер и ще отслабнете!
Направете корекция в менюто си вечер и ще отслабнете!

Направете малка корекция в менюто си вечер и ще можете значително да повлияете на метаболизма си, хормоналния фон и да отслабнете по-бързо!

Организмът ви работи по часове: променя се скоростта на метаболизма, произвежда хормони и протичат метаболитни процеси. Ако ядете вечер грешната храна, можете да повлияете на апетита на следващия си ден, тоест, всъщност да го програмирате за преяждане. Този процес се провокира от продукти, които стимулират производството на стресовия хормон кортизол. Изключването им ще ви улесни значително в отслабването!

Тъмен шоколад

Кофеинът и теоброминът в големи количества, съдържащи се в тъмния шоколад, са най-добрите приятели на кортизола и причинителите на апетита. Така че, ако сте на шоколадова вълна, следете часовете: след 18:00 часа шоколадът не е позволен да влиза в менюто ви.

Козе сирене

Внезапно, но научно: конкретните мазнини, съдържащи се в козе сиренето, отпускат клапите, които отделят хранопровода от стомаха и този ефект продължава дълго време. Поради това може да имате фалшиво чувство на глад и празнота в стомаха, въпреки че всъщност не искате да ядете.

Пикантни сосове

През нощта стомаха ви трябва да почива, а лютата храна не му позволява да го направи. Раздразнената лигавица изисква възстановяване и организмът започва да търси мазни храни или сладко: тя бързо гасят огъня, но от гледна точка на загубата на тегло – не са най-доброто решение.

Червено вино

Някои експерти в областта на здравето твърдят, че чаша червено вино е полезна за здравето, но трябва да се вземе под внимание времето на прием. Ако пиете вино по-малко от 2 часа преди лягане, тялото получава антиоксиданти, които го правят неспособно за сън и които запазват мозъчната активност. Това води до недоспиване, производство на кортизол и преяждане на следващия ден.

Вижте още: Все още нямате котка? Определено трябва да прочетете това!

Сладко

Сладкото през нощта е изкушението, пред които е трудно да се устои: простите въглехидрати, получени преди сън, гарантират, че тялото трябва да ги обработи и да ги превърне в мазнини, защото разбира се, енергията, която получава в момента, просто не му е необходима.