НАЧАЛО ЗДРАВЕ 8 естествени антибиотика, които са полезни за всеки дом!

8 естествени антибиотика, които са полезни за всеки дом!

0
8 естествени антибиотика, които са полезни за всеки дом!
8 естествени антибиотика, които са полезни за всеки дом!

Представяме ви 8 естествени антибиотика, които са наистина ефективни и ще бъдат полезни в дома ви!

Няма съмнение, че антибиотиците са наистина чудо за медицината. Като се започне с откриването на пеницилина през 1928 г., бързото лечение на бактериални инфекции с помощта на антибиотиците, ги превръща в предпочитано решение за много от лекарите.

За досадните ежедневни инфекции, които не са опасни за живота, природата ни предоставя някои много мощни и ефективни алтернативи.

Ето няколко много силни естествени антибиотици:

1. Мед

Както се отбелязва в едно скорошно проучване, проведено от изследователи в Нюпорт, суровият мед е един от най-мощните антибиотици, известни на човечеството.

“Уникалната особеност на меда е способността му да се бори с инфекциите на няколко нива, което пречи на развитието на бактерии” – казва Сюзън М. Москвич, доктор по философия.

2. Колоидно сребро

Среброто е използвано преди 1200 години от египтяни, римляни, гърци, моряци, а след това и пионери, обитавали нашата страна. Те са го използвали за лечение на различни заболявания.

Преди 1938 г., колоидно сребро е било използвано от лекарите като основно вещество, за да се борят с бактериите, тъй като то е по-естествено от антибиотици.

3. Куркума

Куркумата се използва от векове поради лечебните й свойства и способността й да лекува широк спектър от заболявания.

Нейните противовъзпалителни и антибактериални свойства я правят изключително ефикасна при лечение на бактериални инфекции.

4. Масло от риган

Етеричното масло от риган има антипаразитни, противогъбични, антивирусни, антисептични, аналгетични и антиоксидантни свойства.

Както се съобщава в проучване от 2001 г., маслото от риган е също толкова ефективно, колкото и повечето антибиотици.

5. Екстракт от маслинови листа

Екстракт от листа от маслини отдавна се използва за лечение на бактериални инфекции и днес много европейски болници ги използват за лечение на инфекции и за подобряване на имунитета.

6. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е изключително мощно и има доказани антисептични свойства, което означава че то е в състояние да унищожи инфекциите, причинявани от бактерии.

7. Ехинацея

Хората отдавна използват ехинацея за лечение на инфекции като дифтерия, отравяне, открити рани и други заболявания, свързани с бактерии. Ехинацеята се използва също за лечение на симптоми на настинка и грип.

Вижте още: Магданозът пречиства организма и помага за намаляване на теглото

8. Чесън

Написани са цели книги за този вкусен зеленчук и широкия спектър от ползи за здравето и медицинските приложения.

Всъщност той е бил използван още през 1700 г., за да се предпазят хората от чума. Също така е известен със своите мощни противогъбични, антивирусни и антибиотични свойства.

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме ви да потърсите медицинска помощ. Самолечението може да не е безопасно за вашето здраве.