НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Малката баня – удобно и практично помещение? Вижте как!

Малката баня – удобно и практично помещение? Вижте как!

0
Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!

Малката баня често се оказва предизвикателство, тъй като повечето хора живеят в апартаменти с малка площ, предназначена за това пространство. И това е логично, понеже по-малките бани позволяват повече жилищно пространство в апартамента.

От една страна, малка баня е голям недостатък, тъй като дори най-добрите дизайнери не могат да превърнат малката площ в голяма.

От друга страна, с правилна подредба, дори малката баня ще се превърне във функционално и удобно помещение; чудесно място, където сутрин да се освежите, а вечер да се отпуснете.

Една от големите трудности, с които можете да се сблъскате при ремонта и подреждането на малка баня, е въпросът къде да се помести пералнята. В една баня по принцип трябва да има вана (или душ-кабина), тоалетна, мивка.

Какво да кажем за коша за пране, шкафа за дребни неща … Поставянето на пералня в малка баня наистина може да се превърне в сложен проблем. Една стандартна пералня има размери, които трябва да се вземат предвид. Въпреки това, този проблем се решава.

Вижте още: 9 работещи психологически трика

Именно затова подготвихме за вас 9 трикове за поставяне на пералня в малка баня.

Идеи за дизайн на баня с малка площ

  1. Най-популярното решение за една баня е поставянето на пералня в близост до мивката. За по-добра визия може да ги свържете с плот. Поставяйки огледали над плота, ще можете визуално да увеличите пространството.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  2. Ето друга интересна идея, която ще спести много място в банята. Вярно е, че е подходящо само, ако мивката е висока.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  3. Това стилно предложение най-вероятно ще се хареса на много хора!Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  4. Ако банята има ниша, това пространство трябва да се използва. Може да поставите пералнята там, а останалото място може да се използва за съхраняване на малки неща.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  5. Как намирате този дизайн на банята? Доста тясно става, но идеята за такова разположение не е за изпускане и си струва да се използва.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  6. Когато домът е разположен и проектиран по модел, който е бил модерен в миналото, не остава много място за монтаж на пералня. По тази причина наемателите са принудени да покажат голяма изобретателност. Удобно е да поставите пералня машина под плот, до мивката.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  7. Може да увеличете свободното пространство в банята, ако поставите душ вместо вана. Често ваната отнема половината от площта на банята, а най-малкият размер на една душ-кабина е 80 х 80 сантиметра. На полученото свободно място можете да монтирате пералня, шкафове, кош за пране и други необходими малки неща.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  8. Можете също да направите малък шкаф под пералната машина и да затворите със завеса вместо вратата.Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!
  9. Друга интересна идея. Обърнете внимание на детайлите!Малката баня - удобно и практично помещение? Вижте как!

Тези семпли идеи ще ви помогнат да направите малката баня практична. Когато организирате пространството, се уверете, че всички детайли на интериора са в хармония помежду си.