НАЧАЛО ЗДРАВЕ Победете грипа и секретите през зимния сезон с тази рецепта

Победете грипа и секретите през зимния сезон с тази рецепта

0
Победете грипа и секретите през зимния сезон с тази рецепта
Победете грипа и секретите през зимния сезон с тази рецепта

Победете нежеланите състояния като грип, болки и секрети с тази невероятна рецепта.

Наближава зимата, а тя е известна не само със снега, студеното време, уюта вкъщи и многото празници, но и с това, че е сезонът на грипа. Да, много хора страдат от хрема, секрети в гърлото и грип. Кашлицата и високата температура са постоянни спътници през зимния сезон. Но можете да избегнете този сценарий, като използвате рецепта от лимон, мед и джинджифил.

Излишната телесна течност е типично проявление при вирусните заболявания, както при пушачите. За щастие, тези четири съставки могат да намалят излишната слуз в белите дробове, носа и гърлото ви.

Ползи от водата

Основната препоръка, която много доктори дават, е да се увеличим консумацията на вода. Приема на течности може да отмие всяка слуз в гърлото и задната част на устата, като освежи и навлажни гърлото. Освен това водата може да пречиства отровите, които се натрушват по време на заболяване. Пиенето на хладка вода може да поддържа вашата храносмилателна система,а топлата вода – да контролира телесната ви температура.

Ползи от джинджифила

Известно е, че джинджифилът намалява болката в мозъка, причинена от запушването на синусите. Джинджифил редуцира развитието на секрети. Той дава огромна подкрепа на цялото тяло, а олеорезините, висококачествени концентрирани екстракти в джинджифила, се срещат често в повечето лекарства за настинки и грип. Неразположението ви може да бъде смекчено и лекувано с помощта на джинджифил. Освен това, хората с респираторни проблеми, например, с астма, също лекуват състоянието си с помощта на джинджифил.

Ползи от меда

Благодарение на противогъбичните, успокояващи и антибактериални свойства, медът обикновено се счита за “суперхрана”. По същия начин, като богат агент за профилактика на рака и флавоноиди, той редовно се използва за лечение на тежка треска и случайни неблагоприятни реакции. Той се използва допълнително за лечение на персистиращи язви и рани. Медът съдържа пробиотични микроскопични организми, наречени Lactobacillus kunkeei, за които се знае, че имат здрава, неуязвима структура.

Ползи от лимона

Известно е, че лимонът е изключително полезен, поради своята структура, богата на витамин С и калий. В допълнение има успокояващо въздействие и антибактериални свойства, които могат да прочистят слузта и да възстановят организма.  Лимонът може да контролира кръвообращението, да укрепва работата на нервите в тялото и да регулира нивата на рН в организма. Той може да предотврати изтощаването и преумората на надбъбречните жлези; с добро хидратиране се третира лимфния карциом, като нивата на тревожност се намаляват, а хормоните отново биват контролирани.

Рецептата за пиене с лимон и джинджифил. Победете секретът и кашлицата незабавно с нейна помощ!

Съставки

 • Мед – 100 гр
 • Вода – 100 ml
 • Лимонов сок – 4 супени лъжици
 • Джинджифил на прах – 1 ч.л.

Вижте още: Акупресура вместо таблетки: 5 точки, които е важно да се познават

Инструкции:

 1. Вземете 100 ml вода и започнете я кипнете на слаб огън.
 2. Добавете 1 ч.л. джинджифил на прах във врящата вода и оставете да кипи за 10 минути.
 3. Отстранете от котлона и оставете разтвора да се охлади.
 4. Добавете 4 ч.л. лимонов сок и 100 грама мед.
 5. Разбъркайте добре и оставете за една нощ.
 6. Съхранявайте напитката в стъклен съд в хладилника; можете да го използвате за 1 седмица.
 7. Пийте 30-40 ml от тази рецепта всяка сутрин на празен стомах.
 8. Консумирайте го редовно в продължение на 40 дни и имунната ви система ще се засили.
 9. Направете почивка в продължение на 2 седмици и след това повторете лечението още 40 дни.

В допълнение можете да вдишате парата от топлата вода, за да прочистите белите дробове и да се освободите от излишната слуз, натрупана в дихателната система.

Победете успешно неприятната слуз и проблемите в гърлото още днес!