НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това лекарство трябва да се препоръчва от лекарите!

Това лекарство трябва да се препоръчва от лекарите!

0
Това лекарство трябва да се препоръчва от лекарите!
Това лекарство трябва да се препоръчва от лекарите!

Деформацията на кокалчето в основата на палеца, често се причинява от носенето на неудобни обувки и високи токчета. За щастие, има лекарство за този проблем.

Това явление може да се наследи, но най-често се образува в резултат на носенето на неподходящи обувки. Деформацията понякога преминава в артрит.

Жените са особено склонни да развиват тази деформация. Девет от десет жени най-често развиват валгус през живота си. Въпреки че не е болест, тази деформация може да повлияе на качеството на живота ви.

Стъпалото е доста непривлекателно, но по-важното е, че е истински проблем да намерите подходящи обувки.

Жените с този вид деформация обикновено не могат да си позволят красиви сандали или обувки, защото това е “невъзможна мисия”.

Хирургичната намеса е вариант, но следващите ефективни народни средства също ще ви помогнат да се отървете от валгус по безболезнен начин.
Опитайте това естествено средство, което е помогнало на много хора:

Чай от дафинов лист

В 300 милилитра вода поставете една супена лъжица смлян дафинов лист. Поставете на котлона за 5 минути и след това прехвърлете течността в термос. Оставете за престой през нощта.

Пийте чая сутрин, на гладно.

Този чай е важно да се пие на глътки, а не наведнъж. Това лечение трябва да се повтаря в продължение на три дни, но всеки път го приготвяйте пресен.

Повторете това лекарство след една седмица.

Едно от последствията ще бъде по-честото уриниране и по този начин излишните соли от тялото ще бъдат изхвърлени.
Само след десет дни от прилагането на това лечение ще забележите първите видими подобрения. Освен че ще се чувствате много по-добре, болката в ставите също ще изчезне. Валгусът ще изчезне напълно, ако редовно прилагате лечението в продължение на 2 месеца.

Превръзка с дафинов лист

Вземете пет големи дафинови листа, нарежете ги на дребно и ги поставете в 100 милилитра 96% – алкохол. Нека остане така една седмица.

В леген с 3 литра вода сложете една супена лъжица сода за хляб. Поставете краката да престоят и омекнат.

След това ги избършете с кърпа и нанесете превръзка, напоена в приготвената смес. Обуйте памучни чорапи и така прекарайте нощта.

Вижте още: Полезните свойства на зелето за вашето здраве

Йод и аспирин смесени заедно, също могат да бъдат изключително полезни за лечение на болки в ставите, валгус и подобен костен растеж.