НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не осъждайте разведените жени! Разберете защо!

Не осъждайте разведените жени! Разберете защо!

0
Не осъждайте разведените жени! Разберете защо!
Не осъждайте разведените жени! Разберете защо!

Ако мислите, че разведените жени правят много глупави неща, вие сте прави! Но в този случай, те не трябва да бъдат осъждани. Оставете ги да правят, каквото си поискат. И ето защо това е толкова важно!

1) Разведените жени започват нова връзка

Жената се старае да не си седи у дома и да плаче на възглавницата, а започва незабавно да търси нова връзка. Защо? Защото работата, животът и хобитата не помагат. Човек разбира, че това е всичко, което може да започне да прави, заради самотата, която иска да окачи на стената. Да, и новата раздяла помага да се преживее раздялата с миналото много по-лесно.

“Беше много болезнено. Но една приятелка ме посъветва да не се отчайвам, да си намеря хоби, да се изкача в кариерата на ново ниво, да си взема котка. Един ден, след като се прибрах у дома след курс по икебана, се хвърлих на леглото с лаптопа и котката, и разбрах, че съм изпаднала в меланхолия. После ви взех телефона и се обадих на мъжа от предишната ми работа, който непрекъснато ми се усмихваше в коридора на офиса. Уговорихме се да се срещнем. Така дойде първата среща, после втората… Връзката нямаше да продължи дълго, но щеше да ми помогне да не съм депресирана,”- разказва 33-годишната Женя.

2) Разведените не търсят нищо сериозно

Не всяка жена след тежка раздяла ще намери силата за нова стабилна връзка. Следователно, разведените жени решават да се впуснат в милиони излизания с различни мъже. По този начин те се опитват да си повишат самочувствието.

“След седемгодишен семеен живот със съпруга ми не исках да имам връзка. Нямах нужда от онези мръсни чорапи отново, разпръснати из къщата. Исках лекота и романтика. Една вечер взех чаша вино и мобилния си телефон и се регистрирах в сайт за запознанства. След това започнах да ходя по срещи. Обличах се красиво, мъжете ми подаряваха цветя и ми правиха комплименти. Това ми позволи да забравя бившия си съпруг и да повиша самочувствието си. Вярвам, че имах правото да си отдъхна. На морала тук не му е мястото”, споделя Татяна, майка на две деца.

3) Разведените отмъщават

Със сигурност във филмите виждате как горещи италиански жени изхвърлят на улицата нещата на неблаговерните си половинки. В живота всичко е много по-лесно, въпреки че има изключения.

“Веднъж прочетох история за това как една жена е напълнила корнизите със скариди и хайвер в  къщата на бившия си съпруг. Той и новата му съпруга не могли да разберат откъде идва миризмата. След известно време решили да продадат къщата почти даром, защото не могли да се отърват от вонята. Бившата му съпруга за не голяма сума пари взела къщата за себе си. А корнизите заминали със семейната двойка в новата им къща.

Аз също поисках да го направя, но нямах скариди, така че яйцата влязоха в действие. Сега чакам реакцията му”- разказва Елизабет.

Вижте още: На 60 години са и имат дете! Но се случило нещо след раждането му!

4) Разведените жени взимат това, което им принадлежи

Имотът, който семейството придобива при брак, се разделя на половина. Често мъжете не искат да дават нищо, така че бившите съпрузи отиват в съда. Все пак има изключения.

“Живеехме в брак 15 години. Имахме немалко имущество, което бяхме придобили. Аз, разбира се, претендирах за част от него. Бившият ми съпруг не искаше да отиде в съда и ми позволи да взема всичко, което исках. Взех хладилника, микровълновата, пералнята и набор от инструменти. В края на краищата, в новия ми апартамент не бе необходимо да правя ремонт! “- споделя Виктория.

Така понякога се държат бившите жени. Тези, които не са били на тяхно място, нямат право да ги съдят. А вие как мислите?