НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!

Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!

0
Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!
Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!

Ореховите черупки съдържат много важни съставки, необходими за вътрешните органи на човека и за системата за кръвоснабдяване. Изхвърлянето им в кошчето за боклук ни лишава от определени вещества, които биха могли да помогнат на човек да се справи с пречистването на кръвоносните съдове и по този начин да предотврати образуването на тромбоза.

При хора, имащи проблеми с високо кръвно налягане, тинктура, направена от черупката на орехи, може да бъде отличен превантивен инструмент, който да нормализира кръвното налягане. Освен това не е трудно да се подготви такава тинктура:

  1. Запазете черупките от 15 ореха. Измийте ги и ги подсушете. Вземете малък стъклен съд и поставете готовите парчета.
  2. Напълнете го с водка (имате нужда от една бутилка) и поставете на сухо топло място. В продължение на две седмици черупките на ореха трябва да престояват така, напоени с водка. След това ще имате отлично лекарство в къщата си, богато на кумарин.Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!
  3. Това вещество навлиза в кръвта, като може да се разтвори и да премахне съсиреците. Освен това може да се използва при лечението на бронхитите, понеже успешно помага за разтварянето на секретите в тях.

При безсъние

Черупките от орех помагат се справят с безсъние, замайване, гърчове и дори заекването. За тази цел ореховите черупки се варят в мляко.

Пепел от орехова черупка

В древни времена, черупките от орехи са били горени. Пепелта, която се образувала,се използва за лекуване на язви. За да има положителен резултат, тази пепел се смесва с вино и растително масло.

Вижте още: Как да изберем най-сладката диня? 5 практични съвета!

Същата съставка помага за бързото зарастване на рани и повлиява върху растежа на косата.

Днес ореховата черупка в тази си форма може да се използва за дезинфекция на вода вместо активен въглен. Пепелта ѝ е много по-ефективна. Това полезно свойство на ореховите черупки се ползва и за отстраняване на радиационни вещества в човешкото тяло.

Ореховите черупки и ползите, които съдържат за здравето ни!

Начинът на приготвяне на дезинфекциращата смес е много лесен:

  1. Ореховата черупка може да бъде изгорена у дома в нормален тиган: натрошете суровия материал на трохи и сложете в тигана.
  2. По време на горенето ще се образува дим, в който момент е необходимо да се започне активно бъркане на черупките, които са малки. Това се прави в продължение на 15 минути. Получените въглищата трябва да се охладят и да се стрият на прах.
  3. Полученият прах се използва както за дезинфекция на вода, така и за очистване на стомашно-чревния тракт от радиационни продукти. За тази цел, трябва да разтворите 1-2 супени лъжици прах в чаша вода и да отпивате от нея на всеки 15 минути по 2 супени лъжици.