НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

0
Ползвайте кориандър за филтриране на водата!
Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

Кориандър знаем, че се употребява в кухнята, но той има и друго полезно приложение!

Ползваме чешмяна вода всеки ден, която съдържа много повече, отколкото знаем. В нея се съдържа флуор, хлор, разтворени минерали в различни количества, включително магнезий, хидрогенкарбонати, калций, натрий, хлориди, сулфати, както и алуминий, желязо, хербициди, инсектициди, манган, мед и нитрати.

Проучванията показват, че питейната ни вода съдържа още и малко количество лекарства – като хормони, антибиотици, стабилизатори на настроението и други.

Тежките метали се натрупват в тялото, което води до множество здравословни проблеми и засяга всички органи в тялото. Изследванията потвърждават, че те водят до сериозни здравни проблеми, като сърдечни заболявания, болест на Алцхаймер, парализа, бъбречна дисфункция, епилепсия, болест на Паркинсон.

Вижте още: Правилата на етикета, за които дори не подозирате!

Полезните свойства на кориандъра ефективно пречистват водата, като същевременно абсорбират тежките метали и токсини. Той съдържа химикали, които се съединяват с тези метали и ги “изтръгват” и отстраняват от състава на водата. Екип от изследователи доказват, че листата на кориандър са най-евтиният начин за филтриране на водата. Те провели проби с различни растения накрая установили, че това растение е най-ефективният и мощен биоабсорбиращ материал.

За да използвате филтриращите свойства на кориандъра, просто добавете шепа листа в каната или в 2 литра заразена вода.

Защо слагам кориандър в чаша вода всеки ден? Този трик може да ви спести много пари!

 

Защо слагам кориандър в чаша вода всеки ден? Този трик може да ви спести много пари!