НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

Ползвайте кориандър за филтриране на водата!
Ползвайте кориандър за филтриране на водата!

Кориандър знаем, че се употребява в кухнята, но той има и друго полезно приложение!

Ползваме чешмяна вода всеки ден, която съдържа много повече, отколкото знаем. В нея се съдържа флуор, хлор, разтворени минерали в различни количества, включително магнезий, хидрогенкарбонати, калций, натрий, хлориди, сулфати, както и алуминий, желязо, хербициди, инсектициди, манган, мед и нитрати.

Проучванията показват, че питейната ни вода съдържа още и малко количество лекарства – като хормони, антибиотици, стабилизатори на настроението и други.

Тежките метали се натрупват в тялото, което води до множество здравословни проблеми и засяга всички органи в тялото. Изследванията потвърждават, че те водят до сериозни здравни проблеми, като сърдечни заболявания, болест на Алцхаймер, парализа, бъбречна дисфункция, епилепсия, болест на Паркинсон.

Вижте още: Правилата на етикета, за които дори не подозирате!

Полезните свойства на кориандъра ефективно пречистват водата, като същевременно абсорбират тежките метали и токсини. Той съдържа химикали, които се съединяват с тези метали и ги “изтръгват” и отстраняват от състава на водата. Екип от изследователи доказват, че листата на кориандър са най-евтиният начин за филтриране на водата. Те провели проби с различни растения накрая установили, че това растение е най-ефективният и мощен биоабсорбиращ материал.

За да използвате филтриращите свойства на кориандъра, просто добавете шепа листа в каната или в 2 литра заразена вода.

Защо слагам кориандър в чаша вода всеки ден? Този трик може да ви спести много пари!

 

Защо слагам кориандър в чаша вода всеки ден? Този трик може да ви спести много пари!

loading...