НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 6 области, които е добре да не обсъждате според будизма

6 области, които е добре да не обсъждате според будизма

0
6 области, които е добре да не обсъждате според будизма
6 области, които е добре да не обсъждате според будизма

Области от живота, които не е удачно да се дискутират и споделят според вижданията на будизма. Тази религия се старае да помага на много хора да постигнат истинско щастие и хармония.

В тази статия ще засегнем необходимостта от това да внимавате какво говорите. Това е доста характерно за будизма.

Вижте още: Всички болести се отразяват на лицето ви! Разберете как!

  1. Не повтаряйте това, което сте чули.

Особено, ако това носи в себе си негативност. Например, това може да са лоши новини, слухове или думи, които чувате. Не възпроизвеждайте тази отрицателна енергия.

  1. Не споделяйте духовните си постижения.

Тази най-висша мъдрост, духовна хармония и енергия принадлежат само на вас. Единственият момент, когато можете да споделите това богатство с някого е когато този човек наистина се нуждае от духовен ментор.

  1. Не разпространявайте недостатъците си.

Не се оплаквайте от собствените недостатъци и да се принизявате. По този начин показвате само слабостите си, понижавате самооценката си и намалявате духовната сила.

  1. Не разпространявайте връзките си.

Важи за всяка връзка – лична, приятелска, романтична или профеисонална. В противен случай ще избледняват с времето. Дръжте езика зад зъбите си – тогава връзката ще остане силна и стабилна.

  1. Не разкривайте плановете си за бъдещето.

Не е нужно да отключвате завист в другите, защото тази емоция излъчва мощна енергия, която може да повлияе на вашите планове и развитие. За да не ги провалите, просто не говорете за тях с никого.

  1. Не се хвалете за постиженията си.

Не ставайте егоистични, не се прехласвайте по собствените си успехи, не злорадствайте и не омаловажавайте другите срещу лична изгода. Тези области не е добре да отнемат от вашето внимание и енергия. Също така, не очаквайте вечно хората да ви се отблагодаряват и оценяват вашата доброта.

7. Не се хвалете за добрите си дела.

Нека съзнанието, че сте действали правилно или добре, стопля само вашата душа. Не е необходимо всичко останали да знаят какви добрини сте извършили.