НАЧАЛО ЗДРАВЕ Гъбичките – споделяме лесна рецепта за тяхното лечение!

Гъбичките – споделяме лесна рецепта за тяхното лечение!

Гъбичките - споделяме лесна рецепта за тяхното лечение!
Гъбичките - споделяме лесна рецепта за тяхното лечение!

Гъбичките са изключително много като видове – съществуват повече от 200 000, от които хората може да се заразят. Известни с термина “микоза”, те обхващат голям брой хора. Гъбичните инфекции могат да бъдат класифицирани според засегнатите органи. Ето защо, когато кожата и ноктите са засегнати, те се наричат повърхностни микози.

Обратно, когато гъбата присъства в кръвта и може да засегне всеки орган, тя се нарича дълбока микоза (или системна).

Тези случаи са много по-тревожни, особено при имунокомпрометирани индивиди, т.е. чиято естествена защита е отслабена. Преди да ви разкажа за естествени средства, които могат да ви помогнат в решаването на проблема с гъбичките, искам да ви представя някои видове гъбички, които са отговорни за инфекциите при хората … Добре е да имаме информация за тях.

Кандидоза:

Тя включва повече от 200 вида, включително 20, които са патогенни за хората. Намира се както в кожата, така и в лигавиците. Тези инфекции причиняват дисбаланс в кожата (микробна среда, киселинност, концентрация на хранителни вещества).

Дерматофитози:

Трихофития е причинена от гъби, наречени дерматофити.

Тези гъбични инфекции се предават от заразен човек или животно. За да растат, те се нуждаят от кератин, който може да се намери в кожата, ноктите и косата. Когато стигнат до скалпа, те се нарича трихофития (това е заразно). Много спортисти имат гъбички между пръстите на краката. Ноктите също могат да се заразят.

Вижте още: Мед и канела – няколко причини защо всеки ден трябва да ги ядете

Ябълков оцет

Ябълковият оцет се използва в различни храни. Той може да спомогне в справянето ви с кандида. Намалява производството на гъби, свързани с кандидоза, дерматит, пърхот и отслабена имунна система.

За да се възползвате от предимствата на противогъбичните агенти, може да направите следното:

  • Приемайте 2 супени лъжици ябълков оцет на ден в чаша вода. Това ще ви помогне да отстраните и очистите тялото си отвътре.
  • За зарази отвън може да прилагате локално смес в равни части от 70% етанол с ябълков оцет, като я нанасяте директно върху засегнатата област.