НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Направете живота си по-лесен с тези 25 правила на съдбата

Направете живота си по-лесен с тези 25 правила на съдбата

0
Направете живота си по-лесен с тези 25 правила на съдбата
Направете живота си по-лесен с тези 25 правила на съдбата

Съществуват в живота 25 правила за съдбата. Онези, които са запознати с тях, до голяма степен са съгласни и в бъдеще се опитват да се придържат към тях. Това не са дори правила, а психотерапевтична техника. Нейната задача е създаването на убеждение. Този процес е дълъг. Това изисква решителност и постоянство. Следователно правилата трябва да се вземат на сериозно и мислено да се четат всеки ден. Ако ги прочетете веднъж и ги захвърлите, това няма да ви помогне. Най-добре е да ги окачите в стаята си, така че постоянно да са пред очите ви. Опитайте ги и много скоро ще се уверете, ви е станало много по-лесно да живеете.

1) Началото на всичко е празно, но трябва да се запълни.

2) За да постигнете желаното, едно желание не е достатъчно – трябва да вземете решение. Само в този случай ще се появят възможности.

3) За да промените пътя си, трябва да спрете и едва след това да започнете да се движите в обратната посока.

4) В живота трябва да плащате за всичко. Но най-скъпо е бездействието. Понякога това става очевидно едва в края на живота ви.

5) Ако човек винаги се страхува да направи нещо не както трябва и направи грешка, тогава той, без да знае, всъщност е направил най-голямата грешка в живота си.

6) В живота няма нищо случайно. Привличаме към себе си не онези хора, които бихме искали да видим близо до себе си, а тези, които са напълно подобни на нас.

7) Ако видите, че целта е недостижима, тогава се концентрирайте върху други цели. След като ги постигнете, се опитайте да се върнете към първата си цел.

8) Ако не искате от живота нещо, той няма да ви даде нищо. Ако поискате нещо неопределено, дарът ще има същия характер. Винаги е необходимо ясно да формулирате желанията си.

9) Няма абсолютно удоволствие в живота. То винаги е ограничено от вашето възприемане на света.

10) Стремите се към промяна? Тогава забравете за пасивността. Именно, благодарение на нея, изпускате шанса, даден ви от съдбата. Начертайте маршрута и дестинацията си. Но за да ги стигнете, трябва да тръгнете на път.

11) Животът винаги се стреми да реши проблемите, които човек избягва да реши. Невъзможно е да се скриете от тях, защото без решаването на проблема сега, ще трябва да го решите в друг етап от живота си, но ще платите за решението си много повече.

12) Винаги имате избор в живота. Понякога може да се изразява и в отсъствието на избор. Има много възможности в света. Но при избора на едно, винаги губите нещо друго. Ето защо загубите са неизбежни. Но те винаги могат да се разглеждат като ново придобиване.

13) Новото винаги означава унищожаване на старото. Но трябва не само да унищожите, но и да изчистите мястото. И това изисква сила, време и знание. В края на краищата, трябва да знаете какво да построите и как. Ако нямате такова знание, то е по-добре да не унищожавате нищо. В противен случай можете да създадете нещо ужасно.

14) Човек се опитва да промени живота си, но старите стереотипи и навици му пречат за това. Винаги се опитват да го върнат обратно в обичайните му развлечения. Следователно промените винаги са много бавни и изискват високи умствени разходи.

15) Всеки от нас привлича към себе си точно това, което обича най-много, чака или се страхува, защото това е мястото, върху което съзнанието се фокусира. Съдбата никога не дава твърде много. Тя е щедра, но само в рамките на желаното. Разширете рамките и получете повече.

16) Целият живот е пълен с непрекъснати противоположности. Обичаме някого, но и мразим някого. Ние сме приятели с някого, но и се състезаваме с някого. Ние печелим и губим, срещаме се и се разделяме. Човек се стреми към стабилност и в същото време е недоволен от начина си на живот. Невъзможно е да се разбере нещо, без да се знае обратното.

17) Хората се стремят към хармония. Но за да я постигнат, имат нужда от хармония в себе си. Тя се изразява в приемането на силните ви и слаби страни, осъзнаване на вашите несъвършенства и вътрешния ви мир. Необходимо е умът, действията и чувствата ви да действат в съгласие.

18) Трябва да разберете, че светът не е създаден само за удоволствия. Много често той не отговаря на вашите очаквания и идеи. Но винаги трябва да се стремите да правите добро. Всеки, който не е способен на това, никога няма да може да оцени доброто, получено от другите.

19) Човек винаги дразни хората с това, което седи в него. Околните могат да станат огледало за вас. Просто трябва да ги погледнете внимателно. Тогава ще можете да се опознаете по-добре.

20) Ако ви е обхванало силно желание да имате нещо, тогава това означава, че не признавате своите способности и заслуги. Погледнете в себе си, може би имате много повече, отколкото искате.

Вижте още: Душата ви иска винаги да помните тези 12 истини!

21) Много е трудно да се противопоставите на негативните мисли. Те ви карат да страдате, мъчите, вълнувате. От този негативен рояк изберете една мисъл и я потиснете. Така ще разкъсате злонамерената верига и тя няма да ви бъде толкова досадна.

22) Приемете себе си такива, каквито сте. След това тревогите, вълнението, комплексите ще изчезнат и можете да започнете пълноценен живот.

23) Светът около вас е абсолютно неутрален. Вие сте тези, които го правят лош или добър. Опитайте се да приемате реалността положително и тогава тя ще стане щастлива и радостна.

24) Никога не приемайте мненията на другите като крайната истина. Невъзможно е всички да бъдат добри. Винаги ще се намерят недоброжелатели.

25) Ние всички идваме на този свят от нищото и не отиваме никъде. Така че може би смисълът на нашето съществуване е самият живот във всичките му проявления.

Прости правила, нали? Те имат много благотворен ефект върху възприемането на света. Не е трудно да ги следваме, а и носят и безценна полза!