НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от гъбичките по ноктите бързо и лесно!

Отървете се от гъбичките по ноктите бързо и лесно!

Отървете се от гъбичките по ноктите бързо и лесно!
Отървете се от гъбичките по ноктите бързо и лесно!

В подходяща среда дерматофитите или гъбичките може лесно да се разпространяват под ноктите и да се образува инфекция, известна като микоза на ноктите.

Гъбичките може да се появят както на ноктите на краката, така и на ноктите на ръцете, и са известни като онихомикоза.

Въпреки че това не е сериозен здравословен проблем, гъбичките на ноктите може да отслабят и да поразят целия нокът. В допълнение, те могат да причинят болка при използването на обувки, а с течение на времето ноктите да станат жълти и неприятни.

Има естествени средства, които могат ефективно да излекуват гъбичките по ноктите. Най-мощното средство е куркумата, която има най-силните противогъбични свойства.

Куркумата има активно вещество, наречено куркумин, което има лечебни свойства в борбата с гъбичките на ноктите и за укрепването на ноктите.

Куркумата принадлежи към семейството на джинджифила и се явява корен, с изключително ценни хранителни вещества и има различни лечебни свойства, познати още от древността.

Със силните си болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антибиотични ефекти, куркумата се използва като основа за много домашни лекарства. Поради това, куркумата помага за борбата с микроорганизмите, които причиняват инфекции и ефективно елиминира гъбичките на ноктите.

Куркуминът също действа директно върху причината за гъбичките по ноктите, защото има противогъбичен и антибактериален ефект, който спира растежа на  дерматофитите, генериращи гъбички.

Съдържанието на витамини, минерали, антиоксиданти прави куркумата чудесен съюзник в борбата срещу вредите, причинени от постоянното използване на химически вещества.

Препоръчва се да смесите куркумата с кокосово масло и черен пипер, за да укрепите организма при лечението на гъбичките на ноктите.

Кокосовото масло има антибактериални и противогъбични агенти, които са в състояние да спрат възпроизвеждането на дерматофити, които причиняват гъбички. Освен това, кокосовото масло съдържа есенциални масла и антиоксиданти, които помагат да се овлажни и подхрани епидермиса, за да се спре инфекцията на ноктите.

Съставки:

3 супени лъжици кокосово масло

3 супени лъжици куркума на прах

Получаване:

Поставете кокосовото масло в стъклен съд, след това на водна баня го разтопете и добавете куркумата на прах с няколко щипки прясно смлян черен пипер. Разбъркайте до хомогенно състояние, изсипете в плитък съд, охладете и съхранявайте при стайна температура.

Вижте още: Полезните свойства на зелето за вашето здраве

Приложение:

Нанесете крема върху засегнатата област на нокътя и го оставете да действа за 30-40 минути. След това изплакнете с топла вода. Нанасяйте всеки ден, докато ноктите напълно се излекуват.

Избягвайте да носите много плътни и затворени обувки, поддържайте краката си винаги сухи и чисти, избягвайте да споделяте лични вещи като кърпи, сапун, ножици за нокти и лак за нокти.

Спазването на тези навици ще ускори лечението и ще предотврати повторната поява на гъбичките по ноктите.