НАЧАЛО ЗДРАВЕ Алуминиевото фолио лекува здравословни проблеми! Вижте как!

Алуминиевото фолио лекува здравословни проблеми! Вижте как!

0
Алуминиевото фолио лекува здравословни проблеми! Вижте как!
Алуминиевото фолио лекува здравословни проблеми! Вижте как!

Алуминиевото фолио се използва главно в кухнята за опаковане или за защита на храна. Оказва се обаче, че алуминиевото фолио всъщност може да помогне да се отървете от много здравословни проблеми като торбички под очите, ревматични болки и изгаряния. От древни времена много руски и китайски природни лечители са използвали алуминиевото фолио за бърз лечебен процес.

Въз основа на различни скорошни проучвания се потвърждава, че алуминиевото фолио може да се използва за лечение на следните здравословни проблеми:

  • болка в ставите
  • възпалителни здравословни проблеми
  • мускулна болка
  • следоперативни белези
  • изгаряния

Лечение на болката

Вземете достатъчно количество алуминиево фолио и увийте с него засегнатата област на тялото. След това поставете превръзка, за да го фиксирате добре. Останете така за 3-4 часа или за една нощ.

Можете да използвате този метод за лечение на болка в лактите, краката или коленете или дори  при болка в петата.

Редовно използвайте лечението в продължение на 10-12 дни, след което можете да го прекратите за 1-2 седмици. Ако болката продължи, повторете процедурата за бързо облекчение.

Лечение на простуда и грип

Вземете достатъчно количество фолио и започнете да го омотавате около краката си. След всеки слой поставяйте хартия или памук. Навийте 5-7 слоя фолио, като всеки слой трябва да бъде отделен, използвайки хартия или памук. Оставете за 1 час и след това го премахнете.

Дръжте краката си открити за 2 часа, след което повторете същия процес, като направите нова обвивка. Оставете за 1 час и отново направете пауза от 2 часа, преди да поставите третия последен слой на обвивката.

Повтаряйте процеса всеки ден в продължение на 7 дни, за да се отървете от настинката и грипа.

Лекуване на изгаряния с алуминиево фолио

Като първа помощ в началото трябва да държите изгорялата кожа под студена течаща вода. Проверете дали кожата е повредена или не. Почистете раната и я избършете с мека кърпа.

Ако кожата е напълно повредена, използвайте стерилна марля, за да абсорбирате водата от раната. Сега нанесете мехлем върху раната, който ще попречи на марлята да се залепи за раната. Покрийте раната със стерилна марля. Сега поставете алуминиевото фолио на раната и го закрепете с помощта на превръзка.

Оставете го, докато болката от изгарянето изчезне.

Вижте още: Здрави ли са бъбреците ви? Потърсете тези симптоми!

Коя страна на алуминиевото фолио трябва да се използва?

По правило можете да използвате алуминиевото фолио от двете страни за различни процедури. Имайте предвид, че за да поддържате топлината на тялото, трябва да използвате лъскавата страна към кожата. В случай, че искате да получите защита от топлина и да оставите кожата да се охлади, използвайте матираната страна към кожата и дръжте блестящата страна навън.