НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как да имате крака без напуквания, пришки и мазоли!

Ето как да имате крака без напуквания, пришки и мазоли!

0
Ето как да имате крака без напуквания, пришки и мазоли!
Ето как да имате крака без напуквания, пришки и мазоли!

Напуквания и мазоли по петите – нещо досадно и изключително неприятно. Този проблем може да стане и болезнен.

Когато забележите, че кожата ви става суха, появяват се мазоли и напуквания по петите, важно е да действате незабавно. Бързото лечение ще намали симптомите и ще предотврати по-дълбокото разпространение и кървене.

Причините за тези проблеми могат да бъдат:

– Сух въздух

– Дехидратация на тялото

– Неправилна грижа за краката

– Небалансирано хранене (дефицит на витамини, минерали и протеини)

– Стареене на тялото

– Продължително седене и лошо кръвообращение

– Неправилно подбрани обувки

И също така наличието на заболявания:

– Екзема

– Псориазис

– Диабет

– Болести на щитовидната жлеза

Ето 10 лесни начина да се отървете бързо от пришки, мазоли и напуквания по петите:

1) Лимон, сол, глицерин и тинктура от невен.

Тази маска спомага за омекотяване и овлажняване на кожата, както и за бързото излекуване на напукванията по петите. Смесете 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 чаена лъжичка глицерин и 1 чаена лъжичка тинктура от невен.

Нанесете върху чиста и суха кожа на краката, обвийте с хранително фолио. Дръжте маската 30 минути, след това изплакнете с топла вода, изсушете и поставете памучни чорапи. Прилагайте всеки ден в продължение на една седмица, а след това веднъж седмично.

2) Растително масло

Използването на масла е ключът към предотвратяването на напукването на кожата. Нанесете малко количество топло масло върху чистата кожа на краката, преди да си легнете.

3) Банан

Зрелите банани са едни от най-евтините средства за лечение на мазоли и напуквания, благодарение на свойствата им, бананите овлажняват и подхранват кожата, стимулирайки възстановяването. Намачкайте банана на каша и поставете върху кожата на краката, фиксирайте с фолио. Дръжте маската за поне 20 минути, след това изплакнете и нанесете масло по ваш избор.

Маската от банани и авокадо също е прекрасна.

4) Вазелин и лимонов сок

Този микс е интересен и може да излекува тези проблеми. Разбъркайте в еднакви количества и нанесете върху чиста кожа, закрепете с фолио, оставете да действа в продължение на 30 минути, след това изплакнете с топла вода.

5) Восък

Много ефективен инструмент за този вид проблеми. Разтопете в 100 ml от любимото си растително масло 1 супена лъжица натурален восък, разбъркайте добре и нанасяйте всяка вечер, преди да си легнете. Всички проблеми ще бъдат решени много бързо!

6) Мед

Медът, благодарение на неговите свойства, помага за лекуването на напукванията, премахвайки микробите и гъбичките. Просто нанесете малко количество мед върху чистата кожа на краката си и го оставете да действа за минимум 30 минути.

7) Оризово брашно

Оризовото брашно е друг начин да поддържате краката си меки и здрави. Просто нанасяйте малко количество брашно върху чистата и сухата кожа сутрин, не изплаквайте.

8) Зехтин

Зехтинът екстра върджин има много предимства и е много подходящ за лечение на всички кожни проблеми. Нанесете малко количество масло вечер върху чистата кожа и го оставете до сутринта.

Вижте още: Здравословна напитка премахва острите болки в ставите!

9) Овес

Смесете овесено брашно с малко гореща вода. Нанесете върху кожата на краката за 20-30 минути. Изплакнете с топла вода. Нанасяйте маската веднъж седмично. Краката ви ще бъдат в перфектно състояние.

10) Сусамово масло

Ефективно се справя с напукванията и мазолите. Нанесете малко количество масло върху чистата кожа на краката, фиксирайте с фолио, оставете да действа 30 минути. След това поставете краката си в топла вода и изтрийте стъпалата на краката си с пемза. Правете тази процедура поне веднъж седмично.