НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Спрете да изхвърляте утайката от кафе! Ето за какво да я използвате!

Спрете да изхвърляте утайката от кафе! Ето за какво да я използвате!

0
Спрете да изхвърляте утайката от кафе! Ето за какво да я използвате!
Спрете да изхвърляте утайката от кафе! Ето за какво да я използвате!

Знаете ли, че утайката от кафе има други цели извън чашата? Днес ще научим повече за невероятната ѝ употреба!

Използвайте утайката от кафе за избавяне на вашето куче от бълхи

Кафето може ефективно да отблъсне бълхите от вашето куче. Изкъпете кучето си, измийте го и го натрийте с кафе. След това изплакнете отново. Кофеинът може да бъде токсичен за кучетата, затова се уверете, че вашето куче не би го консумирало.

Отстранете тъмните кръгове под очите

Кафето може да действа като диуретик и може да намали подпухналостта. Кокосовото масло и кафето може да ви помогнат да се отървете от кръговете под очите. Просто смесете съставките, за да се получи гъста паста. Нанесете върху кожата под очите и оставете за 20 минути. Тогава можете да изплакнете. За да получите най-добри резултати, повтаряйте процедурата 2 пъти седмично.

Ускорете растежа на косата

Кафето може да стимулира растежа на косата и да ексфолира кожата на главата. Трябва да масажирате кожата на главата, докато си взимате душ.

Използвайте го като подправка

Върху месото за скара и зеленчуците можете да добавите кафе.

Боядисайте стария дървен стол

Трябва да смесите 1 супена лъжица кафе с бял оцет и да нанесете сместа върху стола. Оставете за 24 часа. След това почистете и оставете да изсъхне. След това повторете отново за по-тъмен цвят. Не забравяйте да отстраните излишъка.

Намалете целулита

Кафето може да бъде много ефективно в случай на целулит. Масажът и ексфолирането на засегнатата област на кожата са полезни за увеличаването на потока и циркулацията на хранителните вещества.

Използвайте като естествена абразив

За да почистите съдовете или мръсните плотове, просто трябва да ги поръсите с утайката от кафе и да използвате кърпа, за да премахнете петната.

Използвайте я, за да отглеждате моркови

Кафето може да се добави като хранително вещество към почвата, което на свой ред ще подобри почвата, така че да можете да отглеждате моркови. То може да предотврати появата на коренни ларви.

Използвайте я, за да изчистите камината си

Утайката от кафе ще помогне за по-лесно почистване на камината. Просто поръсете един слой с влажно кафе върху пепелта, преди да я почистите.

Премахва мъртвата кожа

Кафето може да действа като невероятен ексфолиатор за премахване на мъртвата кожа.

Естествен дезодорант

Поставете кафето в малка купа или торбичка и я оставете на рафта, за да премахнете миризмите в хладилника.

Домашни свещи

Използвайте кафената утайка, за да си направите свои собствени свещи.

Готвене на месо

Влажната кафена утайка има естествено киселинно съдържание, така че действа като невероятно средство за готвене на месо.

Използвайте я в компоста

Кафените утайки могат също така да укрепят градинския компост с микроелементи. Допълнителните фосфор, азот и калий в почвата подпомагат вашите растения да превръщат слънчевата светлина в енергия и да запазят влагата.

Вижте още: Трикове, с които ще направите живота си по-лесен!

Използвайте я, за да се избавите от вредители                      

Кафената утайка може ефективно да отблъсне градинските вредители, особено охлювите. Поръсете с нея градината си, за да я предпазите от вредители.

Използвайте като тор

Можете също така да я добавите в почвата. Тя ще добави органична материя, която ще подобри аерирането и задържането на вода.