НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимоновия сок и зехтина като средства за детоксикация на тялото ви!

Лимоновия сок и зехтина като средства за детоксикация на тялото ви!

Лимоновия сок и зехтина като средства за детоксикация на тялото ви!
Лимоновия сок и зехтина като средства за детоксикация на тялото ви!

Лимоновия сок и зехтина представляват две мощни съставки, които правят чудеса за прочистването на организма от токсини и натрупани отпадъци. Ако премахвате токсичните вещества от тялото си, необходимо е да го възстановите и да му дадете енергия, която да го поддържа през целия ден.

Нека да разгледаме признаците за наличието на токсини в организма, както и белезите, които показват, че е необходимо да прочистите тялото си:

Летаргия (токсичното натрупване в тялото причинява тялото да работи по-малко ефективно).

Безсъние (поради проблеми с черния дроб, така че ако имате проблеми със съня, помислете за детоксикация на черния дроб).

Главоболие ( основната причина за главоболие и мигрена е натрупването на токсини в централната нервна система).

Кожни проблеми (Ако главните органи на пречистване не работят ефективно, кожата ще се опита да помогне да се отървете от токсините и често това се явява като обрив на кожата.)

Жълт или бял език (това означава, че храносмилателната система е замърсена).

Наднормено тегло (ако внимавате за приема на калории и тренирате редовно, но все още не може да отслабнете, е много вероятно да има токсично натрупване, което пречи на усилията ви).

Чувство за топлина (тялото прегрява, понеже се бори с токсините и се опитва да се освободи от тях).

Това лекарство, изпитано с времето, отдавна се използва за лечение на много здравословни проблеми. Нека обърнем внимание на съставките.

Зехтинът е основна съставка на средиземноморската храна. Той съдържа важни мастни киселини, за които е известно, че улесняват отстраняването на токсините и намаляват холестерола.

От друга страна, лимоните са едни от най-полезните плодове и са известни със своя добър хранителен профил. Те са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, което ги прави мощен инструмент срещу различни проблеми.

Комбинирани, тези две съставки осигуряват огромни ползи за здравето. С тяхна помощ може да се лекуват:

Ревматизъм

Тази комбинация осигурява мощни противовъзпалителни свойства, които са изключително полезни за ревматизъм. Редовната консумация на този продукт осигурява ефективно облекчаване на болката в ставите.

 Вижте още: Вижте тези 15 идеи за пространство и ги приложете в своя дом

Сърдечно-съдови проблеми

Предотвратяване и лекуване на проблеми, свързани със сърцето, поради високото съдържание на мастни киселини, които контролират лошия холестерол и подобряват кръвообращението.

Подобрява функцията на бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур.

Според много експерти, използването на тази смес всяка сутрин на празен стомах е полезна за  предотвратяването на образуване на камъни в жлъчката. Ако се консумира заедно с чаша вода преди закуска, можете детоксикирате бъбреците, черния дроб и жлъчния мехур, което от своя страна ще подобри функциите им.

Премахва запек

Зехтинът има слабително действие, затова много хора са открили в него ефективно средство за справяне със запека. В комбинация с лимоновия сок, той елиминира отпадъците и подобрява храносмилането.

loading...