НАЧАЛО ЗДРАВЕ Триклозан в сапуна – разберете как наврежда и как можем да го...

Триклозан в сапуна – разберете как наврежда и как можем да го избегнем!

0
Триклозан в сапуна - защо наврежда и как можем да го избегнем!
Триклозан в сапуна - защо наврежда и как можем да го избегнем!

Триклозан представлява синтетичното антибактериално съединение, съдържащо се в антибактериалните сапуни. Той стимулира развитието на устойчивите на лекарства бактерии в потоци и реки.

Тази информация ще ви помогне да защитите себе си и близките си от сериозни заболявания!

Всички ние имаме навика да мием ръцете си със сапун. Много от нас използват антибактериални сапуни, а повечето от тях съдържат много вредно вещество. Най-лошото е, че то може да причини рак!

Това вещество се нарича триклозан.

Проблемът е, че не само сапуните съдържат този компонент, но и много други продукти имат триклозан в своите формули. Пасти за зъби, дезодоранти, прахове за пране, парфюми и др. Много от тези продукти включвавт триклозан в състава си!

За жалост малко хора са запознати триклозана и влиянието му върху нашето здраве.

Понастоящем няколко изследвания доказват, че триклозанът увеличава устойчивостта на бактериите. Това означава, че той допринася за появата на супер бактерии, които имат имунитет към почти всички медицински лекарства.

Когато триклозан влезе в контакт с хлор, той образува хлороформ, който според Агенцията за защита на околната среда в САЩ е една от причините за появата на рак.

В такъв случай какви мерки може да предприемете? Ето как можете да го избегнете!

Вижте още: Позиции на тялото по време на сън за облекчаване на болката!

Проверявайте етикетите на продуктите за почистване, хигиена и здраве. Избягвайте доколкото е възможно повече експозиция с триклозан. Ако е възможно, заменете тези продукти с натурални, които не увреждат здравето ви.

Содата за хляб е добър избор за почистване и козметични процедури.

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да избегнете вредните ефекти от това вещество и да запазите както своето здраве, така и на вашите близки.

Опитайте се да смените душ гела със синя глина. Тя е евтина и може да я намерите във всяка аптека или да си поръчате по интернет. Съдържа антибактериални свойства и премахва токсините, насища кожата с микроелементи. Просто я нанесете върху кожата пред душ, след което изплакнете с топла вода.

Много ефективно средство за измиване на ръцете, косата и тялото е горчицата. Можете да готвите горчица на прах у дома, смилайки зърното от горчица в блендер или да купувате готова смляна. Този продукт е в състояние ефективно да дезинфекцира, почиства и омекотява кожата и косата.

Ако поне веднъж опитате тези средства, няма да искате да си давате парите за козметика от магазините, тъй като натуралните продукти са много по-ефективни! Уверете се от личен опит!