Лалетата са едни от първите пролетни цветя с мирис на свежест. Но лалетата могат да се отглеждат и през зимата, когато снегът наднича през прозореца, а слънцето рядко влиза в дома. В допълнение, откъснатите цветя бързо ще увехнат, а лалетата, отглеждани у дома, ще радват окото ви през цялата година! Вижте как се отглеждат лалета във ваза с вода без пръст.

Отглеждането на луковиците на тези цветя е толкова лесно и интересно, че могат да го направят дори децата. И освен това, не се нуждаят от пръст, защото лалетата могат да се отглеждат във вода! Луковиците трябва да се вземат през есента и да се съхраняват в хладилника, докато ви дойде настроение да създадете тази красота във вашия дом.

Вижте още: Без повече миризми в дома ви! Отървете се с този лесен трик!

Процесът по отглеждане на лалетата във вода без пръст

Днес се продават безброй различни лалета, от които можете да избирате. Но колкото по-голяма е луковицата, толкова по-красив и по-голям ще бъде цветът.

При избора на лалета е по-разумно да се изберат сортове с нисък растеж, които са устойчиви на заболявания, непретенциозни към условията на отглеждане и са в състояние да понасят компромиси в грижите.

През ноември, когато природата е толкова тъжна, а вечерите тъмни, ще засадим нещо, което ще ни зарадва още в края на зимата. Необходимо е да поставите луковиците в хладилника за 12-15 седмици. Имайте предвид, че ако съхранявате луковиците до ябълки, те може да не цъфтят. След като измине необходимото време, поставете слой от камъчета на дъното на съд, в който ще цъфтят лалетата. Поставете луковиците, подсилете ги с друг слой декорация и напълнете с вода. Водата не трябва да надвишава нивото на първия слой камъни.

Поставете съда далеч от светлината на прозореца за 5-6 седмици.

Наблюдавайте нивото на течността във вазата – цветята растат бързо и поемат много. Поставете цветята на прозореца и след 3 седмици ще ви изненадат с красотата и аромата си.

Видеото ще ви позволи да разберете по-добре как да отглеждате лалета във ваза с вода без пръст. Следвайки съветите, ще можете да постигнете отлични резултати и да се насладите на красиви пъпки в дългите зимни вечери в очакване на пролетта.

https://www.youtube.com/watch?v=X9ocNMzlzCI