НАЧАЛО ЗДРАВЕ Салата, която пречиства дебелото черво и храносмилателният тракт!

Салата, която пречиства дебелото черво и храносмилателният тракт!

0
Салата, която пречиства дебелото черво и храносмилаттелния тракт!
Салата, която пречиства дебелото черво и храносмилаттелния тракт!

Тази салата почиства фекалните плаки в червата и по този начин намалява телесното тегло, а бонусът от такава диета е, че регулира киселинността в стомаха.
Основните компоненти на тази “витаминозна салата” (зеленчуци и тъмнолистни зеленчуци), обогатяват тялото с витамини и минерали и са богати на фибри и пектин.

Благодарение на това, тази здравословна храна допринася за ефективното прочистване на червата. Следователно, поради изхвърляне на фекални натрупвания, телесното тегло намалява.
Но това не е всичко: защото някои от съставките на тази салата са нискокалорични. Въвеждането на тази салата в менюто (например като вечеря), може да спомогне да се освободят мастни натрупвания.

За тази витаминозна салата е необходимо:

– зеле;
– цвекло;
– морков;
– тъмнолистни зеленчуци;
– лимонов сок;
– масло;

Начин на приготвяне:

Нарендайте зеле, цвекло и моркови в съотношение 3:1:1.

Добавете подправки според вашия вкус (магданоз, целина). Нарежете зеленчуците, за да пуснат сок. Добавете малко лимонов сок. Ако е необходимо, за да се постигне пикантност, салатата може да се добавят натрошени скилидки чесън.

Залейте с много малко растително масло (препоръчва се ленено масло или зехтин).

Вижте още: Чай от индийски карамфил – букет от лечебни свойства!

Не е необходимо да овкусявате със сол. Ако не можете да пренебрегнете соления вкус, използвайте соев сос, който съдържа сол, подобрява вкуса на храната, има висока хранителна стойност и най-важното, не е вреден за здравето.
Имайте предвид, че ако нямате достатъчно стомашни киселини, не се препоръчва консумирането на кисело зеле.