НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бананите и 5 здравословни проблема, които лекуват

Бананите и 5 здравословни проблема, които лекуват

0
Бананите и 5 здравословни проблема, които лекуват
Бананите и 5 здравословни проблема, които лекуват

Бананите са едни от най-полезните екзотични плодове. Те са пълни с въглехидрати и фибри, което ги прави изключително ефективни в снабдяването ни с енергия.В допълнение, бананите също имат терапевтични свойства, свързани с редица здравословни проблеми.

Кръвно налягане

Бананите са пълни с калий, който много полезен за регулиране нивото на кръвното налягане, тъй като противодейства на нивата на натрий в организма. Натрият е известен като основната причина за хипертония. Всъщност е доказано, че кръвното налягане обикновено се повишава, когато нивата на калий и натрий са разменени, т.е. при високо съдържание на натрий и ниско съдържание на калий. За да поддържате налягането под контрол, яжте един банан сутрин.

Стрес

Стресът е основната причина за много заболявания. Всъщност, хроничният стрес сериозно влияе на общото здравословно състояние. Например стресът намалява съдържанието на калий, защото ускорява метаболизма. Въпреки това, лесно можете да възстановите дисбаланса на калий, като ядете банан на ден. Бананите съдържат достатъчно калий, за да стабилизират сърцето ви, да осигурят достатъчно кислород за мозъка и да контролират количеството вода в тялото ви.

Депресия

Редовният прием на банани може значително да подобри настроението ви и да помогне в борбата с депресията . Това се дължи на факта, че този екзотичен плод съдържа много триптофан, аминокиселина, която по естествен начин стимулира секрецията на серотонин – хормона на щастието. Един банан на ден е достатъчно, за да повишите нивото на серотонина и да се усмихвате през целия ден.

Вижте още: Джинджифилова тинктура – стара тибетска рецепта

Подуване на корема и запек

В допълнение към калия и триптофана, бананите също са богати на пектин. Той е много полезен за подобряването на храносмилането и спомага за отстраняване на токсините и тежките метали в организма. Освен това бананите действат като пробиотици, като стимулират функцията на червата и улесняват лесното елиминиране на отпадъците. Това от своя страна предотвратява запека, както и подуване на корема.

Симптомите на ПМС

Бананите съдържат витамин В6, който влияе положително върху нивото на глюкозата в кръвта. Още повече, няколко изследвания потвърждават, че витамин В6 е особено полезен за облекчаване на симптомите на ПМС. В допълнение, бананите облекчават болката в корема и гърдите, предотвратяват промени в настроението и задържането на вода.