НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да четете мислите на другите хора: 7 ефективни техники

Как да четете мислите на другите хора: 7 ефективни техники

0
Как да четете мислите на другите хора: 7 ефективни техники
Как да четете мислите на другите хора: 7 ефективни техники

Мнозина, може би, са се замисляли върху това, как да разберат мислите на човека, който стои пред тях. Доскоро четенето на мисли изглеждаше мистично, но днешното развитие на психологическата наука ясно показва, че в това няма магия.

Какво трябва да направите, за да се научите да четете мислите на хората като отворена книга? Най-важното умение за това е вниманието. Необходимо е да се научите да забелязвате движенията, които в началото са ви изглеждали незначително. Основният индикатор на мислите са очите. Те трябва да бъдат наблюдавани постоянно, но незабелязано.

Разгледайте тези седем прости алгоритъма, с които ще можете достатъчно точно да узнаете мислите на събеседника си:

1) Погледнете внимателно дали събеседника ви избягва срещата очи в очи. Това поведение означава, че той не проявява интерес към разговора или нещо крие.

2) Ако партньорът, напротив, ви гледа право в очите, тогава той е отворен за диалог и се интересува от темата на разговора.

3) Обърнете внимание и на посоката на погледа на събеседника. Погледът нагоре показва, че партньорът е недоволен от нещо или показва снобизъм, а в най-добрия случай снизхождение.

4) Ако погледът на събеседника сочи надолу, то най-вероятно той се чувства неудобно и мисли само за това, как да сложи край на разговора възможно най-бързо.

5) Ако партньорът гледа надясно, то най-вероятно се опитва да си спомни нещо, а ако е наляво, означава, че той иска да знае какво мислите за него.

6) Понякога събеседникът ви поглежда в очите за момент, и веднага след това измества погледа си. Това поведение показва безпокойство и дори страх.

Вижте още: 9 неща, които правят богатите хора, но не и вие!

7) Ако събеседникът гледа отгоре надолу, това може да означава, че той не казва истината. В този случай, ако погледът е насочен леко на дясно, то той само леко доразкрасява истината, а ако е на ляво – открито лъже.

Така че не е толкова трудно да разберете мислите на другите, ако гледате внимателно очите им. Да научите човешката искреност, разбира се, е трудно, но тези седем прости правила ще ви помогнат, без да сте магьосник или екстрасенс, да разберете мислите на събеседника си и да не  позволявате да бъдете толкова лесно измамени.