НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да се справим с гъбичките при синузит, хрема и главоболие?

Как да се справим с гъбичките при синузит, хрема и главоболие?

Как да се справим с гъбичките при синузит, хрема и главоболие?
Как да се справим с гъбичките при синузит, хрема и главоболие?

Синузит – често срещано заболяване, засягащо милиони хора. Характеризира се с възпаление на носните синуси и обикновено се нарича инфекция на синусите. За съжаление, това е хроничен проблем при много хора и сериозно засяга ежедневието им. Ако не се лекува, синузитът може да продължи месеци или години.

Някои от основните симптоми включват:

 • кашлица
 • треска
 • умора
 • болка в лицето или подуване
 • зъбобол
 • намалено усещане за вкус и мирис
 • хрема
 • назална конгестия
 • запек

Докато повечето хора лекуват синузит с антибиотици, много често той продължава да се връща. Както се съобщава от Американската академия по алергия, астма и имунология, не само синусовата инфекция е едно от най-скъпо струващите болести, но нейното разпространение непрекъснато расте. Това предполага, че конвенционалните методи за лечение не винаги успяват да се справят с причината за болестта.

Спорите на плесените във въздуха често се вдишват, което е причината много хора да имат гъбички в лигавицата на синусите. Но само тези, които са склонни към хроничен синузит, реагират на тях, което довежда до проява на синузит.

След като това се установило, било проведено още едно изследване, в което се установило, че фунгицидът е много ефективен при намаляване на възпалението и подуването при пациенти със синузит.

Направете тялото си по-малко гостоприемно откъм гъбички

Имунната система уврежда синусовите мембрани, тъй като тялото се опитва да унищожи гъбичките, вследствие на което се причиняват симптоми на синузит. За да се борите успешно с гъбичките и да предотвратите такава реакция, трябва да създадете среда, която да бъде по-гостоприемна. Ето някои от най-добрите лекарства за синузит:

 1. Избягвайте яденето на захар или зърнени храни

Известно е, че гъбичките ядат зърно и захар. Ето защо, ограничаването на тези храни от менюто ви и на приема им може да държи гъбичките под контрол за дълъг период от време.

 1. Консумирайте риба или масло от черен дроб на треска

Консумацията на риба и рибено масло на дневна база спомага за повишаване на имунитета, поради високото съдържание на омега-3, DHA и СИП. Заслужава да се отбележи, че общото добавяне на омега-3 се различава от съединенията, открити в тези масла. Не само, че рибеното масло и маслото от черен дроб на треска ще облекчат инфекцията на синусите, но също така ще намалят риска от развитие на рак и ще спомогнат за подобряване на цялостното здраве.

 1. Яжте кокосово масло

Кокосовото масло съдържа лауринова киселина и киселина, която има силни противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства. Въпреки това е важно да се избере висококачествено масло, тъй като много от кокосовите масла са наситени с гъбични токсини, понеже се правят от изсушени кокосови орехи, които са пълни с микотоксини. За да извлечете максимума от кокосово масло, потърсете фирма, която използва пресни кокосови орехи за получаване на масло.

Вижте още: Златните правила на живота, формулирани от лекар-психотерапевт

 1. Избягвайте употребата на тези топ 10 микотоксични продукти

Топ 10-те микотоксични продукти включват царевица, пшеница, ръж, ечемик, алкохол, захар, фъстъци, сорго, памучни семена и твърди сирена.

 1. Упражнения

Физическата активност стимулира циркулацията на въздуха и помага да се изчистят секретите, принуждавайки ги да се движат през синусите. Ето защо, спортът премахва всички вредни частици, които допринасят за раздразнението.