НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите ютията от мръсотията: най-ефективните начини

Как да почистите ютията от мръсотията: най-ефективните начини

0
Как да почистите ютията от мръсотията: най-ефективните начини
Как да почистите ютията от мръсотията: най-ефективните начини

Ютията ви постоянно се замърсява? Не знаете как да се отървете от загарянията, които оставят тъмни петна върху дрехите? Тези ефективни и евтини начини за почистване на вашия уред ще ви помогнат да му върнете идеалната чистота!

Много домакини се питат как да почистят ютията си от образувалата се мръсотия? Всъщност, въпреки високото си качество, тя рано или късно се замърсява. Доста е трудно да почистите този електрически уред, който постоянно зацапва белите ви дрехи.

Защо да губите парите си за скъпи почистващи препарати, както и времето си за съвети, които няма да ви помогнат? Специално подбрахме ефективни и евтини начини за почистване на уреда!

1 начин за почистване на повърхността на ютията.

Можете лесно да направите този разтвор сами.

Какво ви е необходимо:

– Сода за хляб – 2 супени лъжици

– Лимонена киселина – 1 супена лъжица

– Оцет 9% – 1 супена лъжица

Нуждаете се от дълбока купа. Поставете на дъното молив и върху него поставете замърсения уред. Така ще си гарантирате, че ютията няма да докосва дъното на купата. Леко поръсете със сода и лимонена киселина, след това внимателно излейте гореща вода и разбъркайте. След това добавете оцета.

Имайте предвид, че сместа трябва да покрива долната част на ютията напълно, но не и повече – в противен случай можете да развалите устройството. Оставете така за половин час. Това е необходимо, за да може да изчезнат всички замърсявания. След това извадете ютията и избършете повърхността ѝ със суха кърпа, като внимателно изтъркате цялата мръсотия.

2 начин за почистване на повърхността на ютията.

Този метод е много по-лесен от предишния. Необходими са ви само водороден пероксид и кърпа. Напоете я с водороден пероксид и избършете повърхността на вашата ютия. Внимавайте да не докосвате пластмасовата част.

Вижте още: Добавете черен пипер в пералната машина. Ще бъдете изненадани!

3 метод за почистване на повърхността на ютията.

Можете да използвате специален химичен молив за почистване на отлагания. Ще го намерите във всеки магазин, в който се продават домакински препарати. Изчистете лесно мръсотията с помощта на този молив. Първо включете уреда и го загрейте. Нанесете молива върху повърхността и след това внимателно почистете с помощта на кърпа.

Споделете статията с приятелите си!