НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Марината за сочно месо с киви! Определено си заслужава!

Марината за сочно месо с киви! Определено си заслужава!

0
Марината за сочно месо с киви! Определено си заслужава!
Марината за сочно месо с киви! Определено си заслужава!

Случва се така, че виждате говеждо месо на пазара или в супермаркета – красота. Но след готвене изглежда като кожена подметка. Или парите не винаги са достатъчни за сочно парче, затова за да задоволите своите хищнически потребности, купувате по-твърда част от месото. Племето Масаи, например, държали за кратко говеждото месо в мравуняк… Но има по-лесен и по-приятен начин.

Днес ще ви кажем как само с една естествена съставка, дори конското месо ще стане по-сочно. По-бърз и лесен начин все още не е намерен.

Как да си приготвите сочно месо?

Най-добрият и супер бърз начин да направите месото сочно и крехко, е да го оставите за 30 минути или един час в месестата част на киви. Предлагаме ви да добавите и подправки, за да спестите време и да не се занимавате с тях после. Нека да започнем!

Съставки:

1-2 броя киви

1-1,5 кг месо

сол

черен пипер и други предпочитани подправки

розмарин

лук или чесън по желание

Приготвяне:

1) Месото се измива и се изцежда. Смелете кивито в блендер или го настържете на ренде.

2) Добавете подправките в кивито.

3) Оставете месото в маринатата за 30 минути. Ако месото е много твърдо, можете да го оставите 1-2 часа. Но не повече от 2 часа, в противен случай е възможно да получите в крайна сметка пастет.

4) След като изтече времето, пригответе месото по желания начин. Тази марината е чудесна за шишчета.

Вижте още: Вкусни чеснови картофи, от които е невъзможно да се откъснете

Съвет

Този метод ускорява процеса на приготвяне на месото. За 40-50 минути говеждото месо ще бъде готово и много сочно, а при обичайния метод е нужно да го задушавате поне 2-2,5 часа. Така че обърнете внимание на това, за да не развалите ястието с прекалено дълго готвене. Можете да приготвите всякаква марината на основата на киви: добавете подправки, вино и други плодове… Или първо омекотете месото в плодовата каша, а след това го мариновайте.

След като приготвите месото с тази марината, със сигурност няма да използвате друга.