НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 златни техники за здравето от източните мъдреци

5 златни техники за здравето от източните мъдреци

0
5 златни техники за здравето от източните мъдреци
5 златни техники за здравето от източните мъдреци

Техники за поддържане на тонус и здраве съществуват с голямо разнообразие в източната култура. Това е така, защото на Изток се смята, че е много по-добре да се поддържа здрав дух в здравословното тяло, отколкото тялото да се лекува впоследствие. Ето защо източната медицина не представлява толкова борба с дадени заболявания, а по-скоро е изградена като превенция на заболяванията.

Какви необходими превантивни техники може да прилагате?

Има много ориенталски техники – медитативни, респираторни, йога упражнения и други подобни. Можете да изберете техника по ваш вкус.

Тези пет основни техники са най-простият и най-кратък път към здравето:

  1. Сресвайте се

За да се вчесвате/сресвате, може да използвате двете си ръце или гребен за масажиране. Основното е да правите точни и бавни движения по цялата дължина на косата –  от корените на косата до върховете. Продължете в същия дух 100 пъти. Тази проста техника премахва болката и ви избавв от ненужния стрес; подобрява кръвообращението и нормализира кръвното налягане. Препоръчва се да я прилагате сутрин (през нощта можете да ви разсъни твърде много, след което да не може да заспите)

  1. Завъртете очите си

Източните лечители смятат, че това упражнение не само подобрява зрителната острота, но също така има благотворен ефект върху черния дроб. Започнете като затворите очите си. След това стиснете клепачите си и бързо отворете очите си. Сега завъртете очните ябълки от ляво на дясно 14 пъти, а в обратна посока и 14 пъти. Опитайте се да фокусирате очите си върху всеки обект и след което да се разфокусирате.

  1. Разтривайте лицето си

Първо, затоплете дланите си (например, разтрийте ги една в друга). Те трябва да са топли. Поставете ръцете си върху лицето си. Позицията на пръстите е както следва: средния трябва да бъде отстрани на носа. Направете нежен масаж на лицето: започнете от челото, след което започнете да масажирате бузите си. Правете упражнението сутрин 30-40 пъти. То нормализира кръвното налягане, активира мозъка и предотвратява бръчките, подобрявайки кожата.

Вижте още: Бананова торта. Винаги се радва на невероятен успех!

  1. Почукайте по ушите си

Първо, покрийте ушите с длан. Ударете 12 пъти по тила със средните пръсти на всяка ръка. Трябва да чуете характерен звук. След това натиснете с показалеца и средния пръст. Повторете действието още 12 пъти.

Упражнението помага при умора, предотвратява замайването и ушите; дори може да подобри слуха и паметта.

  1. Масажирайте корема

Както при масажа на лицето, така и тук първо разтривайте дланите, за да се сгреят. Поставете ръцете си върху пъпа. Сега масажирайте корема в кръгообразно движение. Първо 36 пъти по часовниковата стрелка, после 36 пъти – обратно на часовниковата стрелка.. Упражнението лекува гастроинтестинални нарушения и подобрява храносмилането като цяло.