НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 9 невероятни приложения на аспирина, които вероятно не знаете!

9 невероятни приложения на аспирина, които вероятно не знаете!

0
9 невероятни приложения на аспирина, които вероятно не знаете!
9 невероятни приложения на аспирина, които вероятно не знаете!

Приложенията на аспирина го правят незаменим помощник не само в областта на здравето! Уверете се сами!

От 5-ти век салициловата киселина се използва за облекчаване на болката и успокояване на възпалението, както и за лечение на сърдечни заболявания и предотвратяване образуването на кръвни съсиреци. Днес тя е основният компонент на аспирина. Въпреки това, има много изненадващи употреби на това лекарство, които не знаем със сигурност.

Ето първите 9 приложения на аспирина:

1) Той е полезен в случай на ухапване от насекоми

За да облекчите възпалението и сърбежа в случай на ухапване от насекоми, разтрийте мястото с таблетката. Не забравяйте, че трябва да посетите Вашия лекар, ако сте алергични към пчелните ужилвания.

2) Изсушава пъпките

Дори след юношеската фаза, хората понякога могат да получат акне, което ефективно да премахнат с аспирин. Първо, трябва да стрийте таблетката и да я намокрите с малко вода. На второ място, приложете тази паста върху зоната и я оставете да действа за няколко минути. Накрая измийте със сапун и вода. Зачервяването ще бъде премахнато и пъпката постепенно ще изчезне.

3) Може да подмлади кожата

Салициловата киселина в аспирина третира зачервявания, подуване и акне, както и премахва мъртвите клетки от кожата и излишните масла. Първо, трябва да стриете пет таблетки аспирин и да ги разбъркайте с 1/4 чаша вода и чаена лъжичка мед. Когато е готова, просто нанесете сместа върху кожата и я оставете да действа за 10 минути. Накрая изплакнете с топла вода. Ако използвате тази маска по-често, тя ще третира всички кожни проблеми и значително ще подмлади кожата.

4) Лекува твърди мазоли

Първо трябва да стриете 5 таблетки аспирин, след което да ги разбъркате с лимонов сок и половин чаена лъжичка мед. Поставете пастата върху твърдите мазоли на краката и обвийте крака си в топла кърпа. След това я фиксирайте с фолио. Само след 10 минути махнете опаковката и ефекта ще ви изненада!

5) Премахва пърхота

Трябва да стриете 2 таблетки аспирин и да направите от тях фин прах. След това го добавете към шампоана си и след няколко минути измийте, както обикновено. Тази комбинация ефективно лекува и предотвратява появата на пърхот.

6) Премахва петна от пот

Удивително е как този прост трик може да ви помогне да се отървете от петната върху дрехите си. Просто стрийте няколко таблетки аспирин и ги добавете към половин чаша вода. След това изплакнете оцветената част от дрехата със сместа и я оставете за няколко часа.

7) Възстановява цвета на косата

Ако косата ви е боядисана в светли тонове, тогава, за съжаление, хлорираната вода може да я повреди. Въпреки това, можете да възвърнете блясъка и обема си, ако разтворите 8 таблетки аспирин в чаша топла вода и измиете косата си с разтвора. Трябва да го оставите да действа за около 10-15 минути.

Вижте още: Смъртта – мистерия, явления и истории! Любопитно!

8) Почиства мазнините от съдовете

Трябва да приготвите паста за почистване, като смесите няколко стрити аспирина и малко вода. След това ги избършете, а резултатите ще бъдат зашеметяващи!

9) Аспиринът ще помогне на растенията да издържат по-дълго

Трябва да добавите стрито хапче за аспирин във водата на вашите растения и това ще отложи увяхването им. След това можете да сте сигурни, че те ще живеят по-дълго.