НАЧАЛО ЗДРАВЕ Какво причинява разширените вени и как да се отървете от тях!

Какво причинява разширените вени и как да се отървете от тях!

0
Какво причинява разширените вени и как да се отървете от тях!
Какво причинява разширените вени и как да се отървете от тях!

Разширените вени са синкави вени, които внезапно се появяват и са много болезнени! Въпреки че обикновено се наблюдават по краката, те могат да се появяват навсякъде по тялото.

Струва си да се отбележи, че жените са по-податливи на този проблем от мъжете, а също така и наследствеността може да има основна роля в тяхната поява. Тъй като разширените вени са тясно свързани с кръвообращението, някои от най-честите симптоми включват болка, тежест в крайниците, пулсация и повишен риск от запушване на вените.

Вените са от първостепенно значение по отношение на връщането на кислорода в кръвта. Когато вените стават по-слаби, кръвоносните съдове в определени области предизвикват подуване и отичане, което ги прави по-видими под кожата.

Какво може да каже китайската медицина за това?

Традиционната китайска медицина третира тялото като цяло, а не като отделно състояние или симптом. Осъзнаването за основата на проблема и балансирането на тялото от ядрото е ключът към облекчаване на симптомите или състоянието.

Най-добре е да погледнете тялото от тази гледна точка и че има различни неща, които можете да направите, за да облекчите симптомите и да предотвратите повторната поява.

Основните причини за разширените вени

Липса на циркулация

Признаците на застой могат да се проявяват и в други части на тялото, като  главоболие, напрежение в раменете, лилави нокти или цвят на езика и много други.

Храненето с храни, които имат способността да движат вътрешната енергия, е от решаващо значение. Използването на продукти като куркума и ябълков оцет редовно може да бъде от голяма полза. Добавянето на чаша ябълков оцет във ваната също помага.

Някои от най-популярните “движещи се” храни включват кориандър, майорана, копър, чесън, лук и кимион, много полезни чайове, приготвени от резене, мандаринова кора и мента, както и продукти като моркови, репички, сливи, грейпфрут и праскова.

Упражненията също са важни, особено при големите мускули на краката, за да подобрите кръвообращението в “заседналите” области. Компресите на мускулите около вените също помагат. Избягвайте да седите или да стоите дълго време на едно място!

Липса на тонус и енергия

Пролапса или изчерпаната енергия е друга картина, свързана с разширените вени. Той може да се прояви в храносмилателната система, с по-слаби черва, подуване на корема и периоди, в които усещате тежест.

Използването на сурови, замразени или прекалено студени храни, както и прекомерната умора влияят доста върху това, така че храната, която ядете оказва значително влияние върху разширените вени.

Полезните храни включват моркови, пълнозърнести храни и цвекло, които трябва да се приготвят в супи или така че лесно да бъдат усвоени от организма. Други продукти са: сладки картофи, пиле, череши, овес и говеждо месо.

Акупунктура за разширени вени

Акупунктурата стимулира кръвообращението във вените и унищожава стагнацията. Акупунктурата за разширени вени използва определени точки за лечение на дисбаланса, обикновено в точката на кръвообращение по канала за освобождаване на ставната кръв.

Вижте още: Здравословна напитка премахва острите болки в ставите

Акупресура за разширени вени

Ето точките, които помагат при лечението на разширени вени, ако се стимулират ежедневно.

Стомах 36: Тази точка се намира под капачката на коляното от външната страна на крака. Натиснете пръста си върху нея и задръжте няколко минути.

Далак 6: Тази точка е разположена на 4 пръста над костта на глезена на десния крак. Натиснете я и задръжте за три минути.

Черен дроб 3: Разположена е на върха на крака, в областта, в която се съединяват палецът и следващият пръст. Тя е идеална за намаляване на стреса и подобряване на кръвообращението в тялото.

Черен дроб 5: Всъщност това е мястото, където хората обикновено страдат от разширени вени.