НАЧАЛО ЗДРАВЕ Здрави ли са вашите бъбреци? Проверете тези 10 признака!

Здрави ли са вашите бъбреци? Проверете тези 10 признака!

0
Здрави ли са вашите бъбреци? Проверете тези 10 признака!
Здрави ли са вашите бъбреци? Проверете тези 10 признака!

Вашите бъбреци играят жизненоважна роля във вашето здраве, но може да е трудно да разберете, че нещо не е наред с тях. Това са вътрешни органи и хората рядко знаят как се чувстват бъбреците или как функционират. За да останете със здрави бъбреци, трябва да потърсите други симптоми като:

Проблеми с уринирането

Това може да включва нуждата да ставате през нощта, да имате силно желание да уринирате, както и тъмна, пенеста или кървава урина. Също може да включва и болка или парене при уриниране.

Оток

Отокът е подуване на корема, причинено от задържането на течности. Това най-често се среща в краката и глезените, но може да включва лицето, ръцете и други области.

Умора

Ако се уморявате през цялото време, без значение колко почивате, това може да бъде анемия. Нарушената бъбречна функция допринася за анемията. Дори без анемия, неспособността за правилното отстраняване на токсините може да ви остави с по-малко енергия.

Замаяност и проблеми с концентрацията

Това може да е страничен ефект на анемията и силно се препоръчва да бъдете проверени от лекар.

Болка в гърба без известна причина

Ако имате болки в гърба без причина, тогава може да имате проблеми с бъбреците. Това особено важи за болки в долната част на гърба.

Сърбеж и други кожни проблеми

Сърбеж, необясними обриви и други кожни проблеми могат да бъдат причинени от бъбречни заболявания.

Мирис на амоняк

Бъбречната болест кара организма да не унищожава правилно отпадъците, което води до излишък на урея в кръвта. Това може да доведе до факта, че уреята се превръща в амоняк в устата чрез слюнката, което води до аромат на амоняк.

Гадене или повръщане

Когато бъбреците не извършват работата си, в телесните тъкани започва да се натрупват вредни отпадъци.

Вижте още: Мехлем – чудо против изгаряния, рани и болки в колената

Усещане за студ през цялото време

Това може да бъде или симптом на анемия, или треска. Както бе отбелязано по-горе, бъбречната болест допринася за анемията. Ако е свързана с инфекция, това може да доведе до повишена температура.

Затруднено дишане

Затрудненото дишане може да бъде причинено или от повишаване на течността в белите дробове, или от анемия. Бъбречната болест може да причини и двата проблема. Проблемите с белите дробове винаги са сериозен проблем и трябва да бъдат проверени от лекар.

Не позволявайте на бъбречните заболявания да се промъкнат в организма ви. Бъдете внимателни към симптомите и им обърнете внимание на ранен етап.