НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кърпите ви имат миризма на влага и мухъл? Ето как да се...

Кърпите ви имат миризма на влага и мухъл? Ето как да се справите!

Кърпите ви имат миризма на влага и мухъл? Ето как да се справите!
Кърпите ви имат миризма на влага и мухъл? Ето как да се справите!

След пране кърпите ви често миришат? Може би не сте ги изсушили правилно. Но не бързайте да ги изхвърляте. Има лесен начин, чрез който вашите кърпи отново ще станат като нови.

Вероятно опитните домакини са изправени пред проблема с неприятната миризма на кърпите. Понякога хавлията мирише на влага и на мухъл. Откъде се получава това нещастие, не ви става ясно: сменяте кърпите редовно, сушите ги на свеж въздух, пералнята ви е нова…

Да се отървете от миризмата, не помага дори 3-часовото пране с омекотител! Но помощта идва с удобни подръчни средства. Те ще решават проблема бързо и лесно!

Ще ви трябват:

0,25 супени лъжици натурален оцет;

0,25 супени лъжици сода;

омекотител за дрехи.

Подготовка:

Поставете кърпите в пералната машина (този метод не е подходящ за цветни изделия). След това добавете сода и изперете на висока температура. Не изваждайте кърпите след пране.

Изсипете оцета в барабана на пералнята и добавете малко омекотител за дрехи. Изперете отново в същия режим.

Изсушете добре. Най-добре е да направите това в специална сушилня. Тя изсушава кърпите много бързо. След това те ще станат много меки. Ако нямате такова устройство, ги изсушете на чист въздух. Сушенето в банята не се препоръчва.

Вижте още: Утайката от кафе – полезни съвети в домакинството!

Авторите на този метод твърдят, че той работи в 9 от 10 случая. Ако миризмата остане, трябва да направите процедурата отново. Тогава определено ще получите добър резултат!

Ето как можете да премахнете мухъла и миризмата на влага от вашите кърпи!

Между другото, не забравяйте да почистите пералнята. Експертите препоръчват да изливате в нея 200 грама лимонена киселина два пъти годишно, да изберете нормална програма за пране при температура от 90 градуса, след това да я пуснете. Така вашата техника ще ви служи дълго време и няма да се развали.

Споделете статията с приятелите си. Информацията никак не е сложна, а и ще се радват, че се грижите за тях!