НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Пастата за зъби и нейните необичайни начини за приложение

Пастата за зъби и нейните необичайни начини за приложение

0
Пастата за зъби и нейните необичайни начини за приложение
Пастата за зъби и нейните необичайни начини за приложение

Ще ви разкажем за 10 необичайни приложения на пастата за зъби, които значително ще улеснят живота ви.

Трудно е да си представим съвременния живот без пастата за зъби. Всички се грижим за хигиената на устната си кухина и редовно мием зъбите си. Пастата за зъби е във всеки дом и, както се оказва, има много скрити възможности!

Помага при ухапвания от насекоми и изгаряния

Пастата за зъби, приложена върху мястото на ухапване от насекоми, намалява сърбежа и отока. Също така, тя е отлично средство при изгаряния, дезинфекцира и изсушава увредения участък от кожата.

Полира и избелва ноктите

Придадете на ноктите си здравословен и добре поддържан външен вид, като просто ги изчеткате с паста за зъби. Важно е да ги обработите внимателно не само отгоре, но и под ноктите.

Възстановява дисковете

Ако се нуждаете от възстановяване на информация от стар надраскан компакт диск, сложете малко количество паста за зъби върху него и внимателно разтрийте от центъра към ръба с мека памучна или микрофибърна кърпа.

Полира екрана на смартфон

Ако не сте успели да сложите протектор на екрана на телефона си и сте го надраскали – не се безпокойте! Нанесете върху дисплея тънък слой паста за зъби и го избършете с мек парцал. След това внимателно отстранете остатъците от паста за зъби с втори чист парцал.

Елиминира нежеланите миризми

Ако сапунът не помага да отървете ръцете си от застоялите неприятни миризми, например от чесън или лук, ги измийте с паста за зъби.

Предотвратява изпотяване

Преди да си вземете душ, нанесете паста за зъби върху огледалото и го избършете. Тази хитрост ще предотврати изпотяването. В допълнение, с помощта на паста за зъби, можете също да предпазите останалите огледала и стъкла в дома си от запотяване.

Изчиства повърхността на ютията

За да премахнете налепите по работната повърхност на ютията, нанесете върху нея тънък слой паста за зъби и избършете с влажна кърпа. Същият трик може да се приложи и върху пресата за коса.

Премахва петна

Пастата за зъби съвършено почиства тъканите от различни петна: червило, мазнина, кетчуп и дори химикал. Сложете пастата директно върху петното и внимателно я втрийте, след това сложете дрехата в пералнята. Просто не прилагайте паста с избелващ ефект върху цветни дрехи!

Вижте още: Как да откриете отрицателната енергия в дома си с чаша вода?

Почиства бижута

Придаването на блясък на потъмнелите бижута е много просто. Обработете бижутата с паста, като използвате стара четка за зъби с меки влакна. Бижутата ви отново ще блестят като нови. Този начин е подходящ за бижута от злато, сребро и скъпоценни камъни.

За запечатване на малки дупки в стените

Пастата за зъби може да се използва вместо шпакловка, като запечата малките повреди по стените. Просто замажете с пастата отворите, изчакайте да изсъхне и изтрийте неравностите с шкурка.

Ето колко много полезни начини има за приложение на пастата за зъби у дома!