НАЧАЛО ЗДРАВЕ 6 храни, които да избягвате при проблеми с щитовидната жлеза

6 храни, които да избягвате при проблеми с щитовидната жлеза

0
6 храни, които да избягвате при проблеми с щитовидната жлеза
6 храни, които да избягвате при проблеми с щитовидната жлеза

Предлагаме ви пълен списък от храни, които трябва да избягвате, ако имате проблеми с щитовидната жлеза!

Замърсяването на въздуха, лошият начин на живот, вредното и неправилното хранене предизвикват много здравословни проблеми. Най-често срещаните проблеми са заболявания на щитовидната жлеза.

Всеки знае, че проблемите с щитовидната жлеза са много трудни за отстраняване, но днес решихме да ви разкажем не за начина на лечение на щитовидната жлеза, а за това как да не влошавате ситуацията!

Ето 6 храни, които трябва да избягвате, ако имате някакво нарушение на щитовидната жлеза:

1) Пържена храна.

Пържената храна е наситена на транс-мазнини и затова при лечението на нарушения на щитовидната жлеза трябва да я избягвате, тъй като транс-мазнините могат да възпрепятстват действието на лекарствата.

Друг недостатък на яденето на пържени храни е, че то влияе върху производството на хормони, така че лекарите препоръчват да премахнете пържените храни от режима си.

2) Захар.

Премахването на захарта от вашия режим на хранене ще ви даде много предимства, не само ще подобри функционалността на щитовидната жлеза, но и ще нормализира нивото на захар в кръвта.

Рафинираната захар засяга функционирането на панкреаса, което може да повреди щитовидната жлеза и да намали производството на хормони.

3) Кафе.

При заболяване на щитовидната жлеза, трябва да се откажете от кафето, особено сутрин.

Прекомерната консумация на кафе може да влоши функцията на надбъбречните жлези, което да доведе до нарушения на щитовидната жлеза или дори изтощение на надбъбречните жлези.

4) Кръстоцветни зеленчуци.

Зеленчуците са изключително полезни за нашето тяло, но при нарушения на щитовидната жлеза, не трябва да злоупотребявате с тях. Но забележете, че не е необходимо да ги премахвате напълно, а само да ограничите тяхното използване!

5) Глутен.

Целулозата съдържа вещество, наречено “протеин глиадин”, и тироиден ензим, наречен “трансглутаминаза”, така че когато използвате глутен, тялото се бори с тиреоидните ензими.

Затова е важно всеки човек да знае дали не е непоносим към глутен, защото може да навреди на щитовидната си жлеза дори 6 месеца след консумацията на глутен.

Вижте още: Страдате от мигрена? Изпийте тази прекрасна напитка!

6) Соя.

При нарушения на щитовидната жлеза е необходимо да не надвишавате дневната норма на соята, тъй като тя може да блокира абсорбцията на лекарства. По-добре направете почивка от лекарствата, добавките, витамините, йода и соята!

За пълно здраве на тялото е важно да поддържате щитовидната си жлеза здрава! Но ако имате проблеми, бъдете внимателни с тези продукти, защото те могат да влошат състоянието ви!