НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Никога повече няма да ходите с обувки вътре, когато прочетете това!

Никога повече няма да ходите с обувки вътре, когато прочетете това!

0
Никога повече няма да ходите с обувки вътре, когато прочетете това!
Никога повече няма да ходите с обувки вътре, когато прочетете това!

Обичате ли да ходите боси? Ако отговорът е положителен, то ние се радваме за вас. В противен случай е необходимо да започнете да го правите още от днес.
Оказва се, че има 421 000 причини защо не трябва да носим обувки у дома!

Университетът в Аризона проведе проучване относно бактериите, които могат да бъдат намерени върху нашите обувки! Знаете ли колко различни видове са открити? Да, 421 000 различни видове бактерии и микоби.

96% от анализираните обувки са имали най-много бактерии именно върху подметката. Върху 27% от изследваните обувки е намерена бактерията Ешерихия коли…

И така, откъде идват всички тези бактерии?

Когато ходим по улицата, настъпваме различни предмети, много от които не са чисти. В допълнение, пода може да бъде мръсен, като например в обществена тоалетна.

Подобно проучване е проведено и в Battelle Memorial Institute, но вместо бактерии акцентът е бил върху токсините. Например, установено е, че дори и моравата, поръсена с дъждовна вода, съдържа огромно количество токсини!

Вижте още: Google ще ни предупреждава за земетресения

Можете да направите само едно нещо, за да гарантирате чистотата на вашите обувки: когато е възможно, ги перете в пералня. Това ще помогне за намаляване броя на бактериите. Също така, не забравяйте, че трябва да почиствате подовите настилки в къщата и в коридора колкото е възможно по-често!

Какво мислите за тази статия? Напишете вашето мнение в коментарите и не забравяйте да споделите този материал с вашите приятели!