НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Перфектна паспортна снимка – следвайте тези 5 лесни правила

Перфектна паспортна снимка – следвайте тези 5 лесни правила

0
Перфектна паспортна снимка - следвайте тези 5 лесни правила
Перфектна паспортна снимка - следвайте тези 5 лесни правила

Малко хора харесват паспортната си снимка. Обикновено на тях изглеждаме неестествено и не толкова красиви и идеални, колкото бихме искали. Но днес ще променим тази ситуация, представяйки ви няколко правила. Спазвайки ги, вашите паспортни снимки ще бъдат идеални. И няма повече да виждате вкаменени, изкривени и изплашени физиономии.

Не знам вие как сте, но аз нямам познати, които харесват снимката си на паспорта. Между другото, сред тези познати преобладаващото мнозинство са доста красиви хора. Възниква въпросът “защо?”. И отговорът е “странно е”. И така, търсим отговор на въпроса “как да се снимаме за документи, така че да не ни е срам да ги показваме”.

Събрахме 5 лесни правила, които трябва да бъдат спазвани от всеки, който иска да изглежда добре на снимки за паспорт и други документи.

Кожа

Гримът трябва да бъде деликатен: в никакъв случай не използвайте блестящи текстури. Те не само ще блестят на снимката, но визуално ще направят очите ви да изглеждат по-малки и ще увеличат бузите. За да изглежда гримът възможно най-естествен, използвайте матиращи продукти.

Мигли и вежди

Снимката за документи често е по-бледа, така че се препоръчва веждите и миглите да бъдат малко по-тъмни от обикновено. Въпреки това внимавайте, не прекалявайте.

Устни

Не е добре, когато устните са същия цвят като кожата. Особено на снимка. Ето защо, дори ако не използвате червило, все пак трябва да сложите. Изберете нежен, розов, матов нюанс – той ще изглежда най-добре на снимките.

Вижте още: Негативните емоции ще спрат да ви влияят с тези 8 правила

Наклон на главата

Снимката ще изглежда малко по-добре, ако леко, почти неусетно сте наклонили главата си наляво. Хората, които имат малко по-дълъг нос, отколкото биха искали, могат да поправят това на снимката, като повдигнат главата си назад, а широкото лице ще изглежда по-издължено, ако наклоните глава.

Усмивка

Усмивката, която фотографът изисква от Вас, не е задължително да бъде искрена, но все пак е необходима. Преди да се усмихнете срещу фотоапарата, леко повдигнете вежди, погледнете в обектива и след това внимателно се усмихнете.

Тези 5 лесни правила ще помогнат на вашите паспортни снимки да бъдат перфектни. Строга усмивка, лек наклон на главата, цветът на устните не трябва да бъде телесен, за да не се слива с цвета на кожата на лицето ви, нито пък да са прекалено ярки. Най-подходящи за този тип снимки са розови или матови нюанси. Важно е да обърнете внимание и на вашите мигли и вежди, преди да се снимате – направите ги по-изразителни. Всичко това ще ви помогне да направите паспорта си перфектен, снимката ще ви хареса и няма да има нужда да се снимате няколко пъти. Споделете тази публикация с вашите приятели.