НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Използвайте тези продукти при пране и ще забравите за петната!

Използвайте тези продукти при пране и ще забравите за петната!

0
Използвайте тези продукти при пране и ще забравите за петната!
Използвайте тези продукти при пране и ще забравите за петната!

Често се случва така, че дори скъпите продукти за премахване на петна не се справят с петната по любимите ви вещи. Но все още има изход! Тайната е в добавянето на естествени продукти в процеса на пране, което ще помогне за отстраняване на замърсяването.

Основните предимства от използването на естествени продукти – достъпността, ефективността и ниският риск от разваляне на тъканите.

1. Основно средство за борба с петна

Това е отлично средство за премахване на петна! Добавете една супена лъжица сода за хляб в купа с вода, поставете в нея замърсената вещ и я оставете за 30 минути. След това просто изперете на подходяща програма в пералнята.

2. Отстранете мазни петна

След като забележите мазните петна върху дрехата, поръсете я с талк или с царевично нишесте и я оставете за една нощ. На сутринта просто изплакнете с вода.

Вижте още: Почистете решетките на фурната с тоз илесен метод!

3. Премахване на петна от изпотяване

Смесете в съотношение 1:2 течен сапун и водороден прекис. Поставете в пералнята или намажете петната с тази смес и оставете за един час. След това просто изплакнете със студена вода.

4. Премахване на замърсявания от ежедневното пране

Просто добавете чаша бял оцет при пране. Тази техника ще ви помогне да се отървете от малки петна и миризмата на пот върху дрехите.

5. Премахнете упоритите петна

Необходимо е да стриете 5 таблетки аспирин и да ги поставите в пералнята. Резултатът определено ще ви направи щастливи!

6. Отстраняване на бактериите

В този случай няма нищо по-добро от лимонов сок! Просто добавете лимоновия сок по време на прането. Този метод ще почисти тъканта и ще поддържа яркостта на цветовете.